Auditørkorps åbner efterforskning mod to topfolk i forsvaret

Både hærchefen og direktøren i Forsvarets Personalestyrelse skal nu undersøges af auditørkorpset.

Forsvarsministeriets Auditørkorps vurderer, at der er grundlag for åbne en strafferetlig efterforskning i forbindelse med anklagerne mod hærchef Hans-Christian Mathiesen om nepotisme.

Det oplyser korpset i en pressemeddelelse.

Derudover kan Forsvarsministeriet bekræfte, at også direktøren i Forsvarets Personalestyrelse undersøges for sin rolle i sagen. 

Ministeriet oplyser, at det onsdag har modtaget "indikationer" på "yderligere en sag". Sagen omhandler også "påstået overtrædelse af Forvaltningslovens regler om inhabilitet".

Prøv DenOffentlige

100.000 mennesker læser med hver måned. Skal du være den næste? 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

Det er gratis 

Det er ikke muligt at få oplyst, om der er tale om nye forhold i samme sagskompleks, eller om der er tale om en separat sag. Ligeledes står det uklart, om det betyder, at flere personer inddrages i undersøgelserne.

Auditørerne begyndte den indledende undersøgelse af anklagerne mod Hans-Christian Mathiesen 19. oktober.

- I forbindelse med denne undersøgelse har Forsvarsministeriets Auditørkorps modtaget en række oplysninger til belysning af sagen, står der i pressemeddelelsen.

- På baggrund af disse oplysninger har Forsvarsministeriets Auditørkorps nu vurderet, at der er grundlag for at indlede en strafferetlig efterforskning og herunder afhøre relevante personer.

- Efterforskningen har til formål at afdække, om der er grundlag for at rejse sigtelser i sagen.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) har ingen kommentar, oplyser Forsvarsministeriet.

- Forsvarsministeriet tager til efterretning, at Forsvarsministeriets Auditørkorps har indledt en efterforskning i sagen vedrørende chefen for Hærstaben, generalmajor Hans-Christian Mathiesen, skriver ministeriet i en meddelelse.

- Det er en sag, hvor også forsvarschefen som tidligere oplyst arbejder på en redegørelse til Forsvarsministeriet. 

Offentligheden blev gjort opmærksom på anklagerne, da forsvarsmediet Olfi i sidste beskrev dem. I den forbindelse var professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Støn Bønsing ikke i tvivl.

- Der er ingen tvivl om, at der er foregået noget ulovligt, lød vurderingen fra Sten Bønsing.

De anonyme anklager går på, at hærchefen har fremmet sin kones karriere gennem magtmisbrug. 

Hærchefen har ifølge de anklager, der fremføres i Olfi, blandt andet ændret på kriterierne til to af Forsvarets mest eftertragtede uddannelser, så konen kunne optages.

/ritzau/

Emneord: Forsvaret, Personalesag, Nepotisme, 011118
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 31.10.18 Sundhed
  Hotline til hospitaler skal forebygge akutte indlæggelser

  Mere end 30.000 ældre ryger akut på sygehuset med sygdomme, som kunne være forebygget med den rette behandling i tide. Danske Regioner vil med nyt udspil sikre, at borgere får den rigtige behandling i første omgang, så en akut indlæggelse kan undgås

 • 13.05.18 Infrastruktur
  Offentligt privat forsvarspartnerskab skaber kampfly-center

  Det er vores ambition, at Haderslev Kommune kan understøtte og samle udvikling og ekspertise indenfor forsvarsindustrien, siger Haderslevs borgmester.

 • 29.01.18
  Ny aftale for Forsvaret 2018-2023

  Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre er blevet enige om en ny seksårig aftale for Forsvaret.