Australiens regering dropper Lomborgs klimacenter

Bjørn Lomborgs klimacenter i Australien mister sin støtte, da regeringen ikke mener, det vil få succes.

Klimadebattør Bjørn Lomborg må vinke farvel til de fire millioner australske dollar, som han havde fået af den australske regering til at etablere en tænketank i Australien.

Det skriver The Sydney Morning Herald, som har interviewet den australske uddannelsesminister, Simon Birmingham, som fortæller, at regeringen nu vælger at trække støtten tilbage. 


Tænketanken, Copenhagen Consensus Centeret, skulle ellers finde de bedste løsninger på verdens største problemer. 

Men Simon Birmingham fortæller, at hans forgænger Christopher Pyne allerede i sidste uge besluttede at stoppe finansieringen, da han ikke mente, at projektet vil få den nødvendige succes, og det har uddannelsesministeren nu valgt at føre ud i livet.

- Et specifikt incitament for regeringen til et sådant institut er ikke længere tilgængeligt, siger Simon Birmingham til den australske avis.

Og det er ærgerligt, mener en talsmand for Copenhagen Consensus Center.

- Australien kunne have haft en ledende rolle i, hvordan den globale udvikling skal prioriteres. Det er ærgerligt for Australiens forskere og samfundet, at det ikke bliver sådan alligevel, siger talsmanden til Sydney Morning Herald.

Bjørn Lomborg er kendt for sine kontroversielle udtalelser, hvor han blandt andet tidligere har sagt, at global opvarmning er tvivlsom.

I 2012 fik han fjernet den danske statsstøtte, men i år prøvede energi, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) at få Bjørn Lomborg på finansloven, men måtte droppe det, da De Konservative ikke ville gå med til det.

/ritzau/

Emneord: Bjørn Lomborg, Klimapolitik, Klimaindsats, Bæredygtighed, Australien, Udland, Klimaforskning
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også