Brug for færre mærker på fødevarer – ikke flere

Bæredygtighed

29/10/13 11:53

Gordon Trier Holm

Miljømærkning af fødevarer vil blot forvirre forbrugerne, mener DI Fødevarer, som tager godt imod, at Det nordiske miljømærkenævn har valgt at droppe et forslag om Svanemærkning af brød og bagerier.

De miljømæssige gevinster er svære at få øje på, og det skaber forvirring hos forbrugeren med miljømærkning af fødevarer. Men nu har Det nordiske miljømærkenævn besluttet at droppe et forslag om Svanemærkning af brød og bagerier. Og det er derfor den helt rigtige beslutning, mener DI Fødevarer.

Bruger allerede miljøstyringsværktøjer

- Danske fødevarevirksomheder arbejder i øvrigt allerede med en hel række af miljøstyringsværktøjer, siger chefkonsulent Lise Walbom, DI Fødevarer.

Hun peger på, at DI Fødevarer sammen med et enigt dansk miljømærkenævn har peget på, at Svanemærkning af fødevarer ikke er den rigtige vej at gå. Det er en fælles holdning, der gælder på tværs af brancheorganisationer, forbrugerorganisationer, miljøorganisationer og virksomheder.

Ingen efterspørgsel efter flere mærker

- Miljøindsatsen er bedre givet ud ved at fokusere på andre produktgrupper, og det er vores klare opfattelse, at der ikke er efterspørgsel efter, og brug for, flere nye mærker på fødevarer. Tværtimod. Vi har brug for forenkling, siger Lise Walbom.

Hun mener, at miljømærkningen bør koncentrere deres ressourcer om non-food produkter, som er langt mere oplagte ud fra et miljøhensyn.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.