Diskriminationen SKAL bekæmpes

Bæredygtighed

24/10/2013 11:30

StepStone

Fra politisk side lancerer man nu en ny anti-diskriminationsenhed der skal mindske diskrimination af nydanskere og styrke den etniske ligebehandling. Det er positivt og nødvendigt, og noget som i høj grad også vedkommer arbejdsmarkedet.

For nylig kunne man læse, at social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen nu lancerer en anti-diskriminationsenhed, som skal beskæftige sig med etnisk diskrimination og etnisk ligebehandling både indenfor og udenfor arbejdsmarkedet.

”Diskrimination er en væsentlig barriere for integration, og det er alarmerende, at 48 procent af flygtninge og indvandrere oplever at være blevet diskrimineret inden for det sidste år. Alle borgere i Danmark har krav på at nyde de samme basale rettigheder, og vi skal derfor forhindre forskelsbehandling på grund af etnicitet, uanset om den forekommer på arbejdspladsen, i uddannelsessystemet, i nattelivet eller hvilket som helst andet sted i samfundslivet”, skriver Annette Vilhelmsen i en pressemeddelelse.

Diskrimination er aldrig acceptabelt, uanset hvor det finder sted og hvilken gruppe der rammes af det. Når man fra politisk side vælger at tage fat om problemet i forhold til nydanskere, så er det noget, som også erhvervslivet bør bifalde.

StepStone gennemførte i august en mangfoldighedsundersøgelse der blandt andet viste, at næsten hver fjerde har oplevet at føle sig ekskluderet på arbejdspladsen. Årsagerne var meget forskellige, men en af de ting der går igen i rigtig mange af de kommentarer vi har fået ind, var netop diskrimination og eksklusion på grund af etnicitet.

Menneskeligt set, så er det både nedslående og fuldstændig uacceptabelt, og i forhold til arbejdsmarkedet og produktiviteten ude i virksomhederne, så er der flere grunde til at man som arbejdsplads bør tage et ansvar her, og aktivt være med til at sikre ligebehandling og inklusion af alle medarbejdere i virksomheden.

Når mennesker føler, at de ikke er ligeværdige og har en oplevelse af at blive set ned på på jobbet, så går det naturligt nok ud over motivationen, engagementet og produktiviteten. Har man det skidt med nogle af sine kolleger eller med sin leder, så er det altså svært at møde ind på arbejde hver dag og smøge ærmerne helt op for at yde 110 %.

Som virksomheder har vi et ansvar for at sikre ligebehandling i arbejdslivet, og når vi tager ansvaret på os og aktivt sørger for at også nydanskere føler sig hjemme og inkluderede på jobbet, så får vi både loyalitet, mere arbejdsglæde og større produktivitet til gengæld.

StepStone har for nylig igangsat mangfoldighedsinitiativet 'Forskelle Gør Forskel' der har hjemme på www.forskelle.dk. Her kan man blandt andet finde alle resultaterne af vores mangfoldighedsundersøgelse. 

 

Mest Læste

Annonce