Ban Ki-moon gæster København på vigtigt klimamøde

FN's generalsekretær skal holde tale ved Global Green Growth Forum, der afvikles tirsdag og onsdag i næste uge

Danmark får besøg af FN's generalsekretær Ban Ki-moon, når Global Green Growth Forum løber af stablen i næste uge i København.

Det oplyser Ban Ki-moons talsperson, Martin Nesirky, på en pressekonference i FN's hovedkvarter i New York, skriver FN i en pressemeddelelse.

Det er tredje gang, at Global Green Growth Forum holder årsmøde. Det første møde i 2011 havde ligeledes deltagelse af Ban Ki-moon.

- Det glæder mig, at FN’s generalsekretær kommer til København for endnu en gang at deltage i 3GF, siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF) i en skriftlig kommentar og fortsætter:

- Ban Ki-moon er ikke bare en stærk fortaler for det multilaterale samarbejde generelt, men også for omstillingen til en grøn økonomi verden over.

Global Green Growth Forum (3GF) holdes over to dage, den 21.-22. oktober, hvor regeringer, globale virksomheder og andre skal diskutere klima og grøn vækst.

Ud over at skulle holde tale på 3GF skal Ban Ki-moon mødes med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), og formanden for Udenrigspolitisk Nævn, Mette Gjerskov (S).

FN's generalsekretær skal desuden deltage i Copenhagen Climate Finance Meeting, som klimaminister Martin Lidegaard (R) er vært for. Det holdes 23. oktober i FN Byen i København.

Klimafinansiering bliver et tema på klimakonferencen COP19, der holdes i den polske hovedstad, Warszawa, i november. Og de københavnske møder skal være med til at sikre, at der kan ske fremskridt på COP19.

Klima- og finansministre fra 22 lande og EU-Kommissionen er inviteret til Copenhagen Climate Finance Meeting sammen med repræsentanter fra 18 af verdens ledende institutionelle investorer, udviklingsbanker med mere.

/ritzau/

 

Emneord: Klima, Ban Ki-moon, Global Green Growth Forum, Klimafinansiering, Copenhagen Climate Finance Meeting
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 16.03.20 Infrastruktur
  Klimapartnerskabet for byggeri og anlæg leverer 20 procent af CO2-reduktionerne frem mod 2030

  Klimapartnerskabet for byggeri og anlæg lægger i sine anbefalinger til regeringen op til en gennemgribende forandring af bygge- og anlægsbranchen. CO2-regnskaber for bygge- og anlægsprojekter, forbud mod oliefyr og strenge krav til renoveringer af offentlige og private bygninger er nogle af de mere end 60 forslag fra klimapartnerskabet.

 • 05.03.20 Infrastruktur
  National rapport: Danmarks vitale infrastruktur lider under klimapres

  Ny rapport peger på, at Danmark mangler op mod 175 milliarder for at kunne opretholde en ordentlig fremtids- og klimasikret infrastruktur. Værst ser det ud for vores vandforsyning, de kommunale bygninger, veje og broer samt jernbanenettet. Klimaparatheden halter for stort set alle infrastrukturområder.

 • 02.03.20
  Miljøministeren: Klimaramte kommuners forslag skal på bordet

  Lea Wermelin opfordrer Kommunernes Landsforening og borgmestre, som er ramt af de aktuelle oversvømmelser til at komme med forslag til regeringens plan for klimatilpasning.

 • 25.02.20 Infrastruktur
  Regeringen: Danmark skal klimasikres bedre

  Danmark er alt for sårbar overfor massivt regnfald. Der skal gang i klimatilpasningen rundt om i landet. Derfor foreslår regeringen en gennemgribende ændring af reglerne, der skal gøre det lettere og billigere at lave tiltag, der kan håndtere de stigende vandmængder og beskytte danskerne mod oversvømmelser ved massiv regn.

 • 27.10.14 Politik
  Helveg om ny klimafremskrivning: ”Nu ved vi, at politiske mål virker”

  Små biler og kæmpe vindmøller bidrager til, at Danmark er på vej til at opfylde et af verdens mest ambitiøse klimamål. Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen glæder sig over, at de politiske målsætninger har haft deres effekt. Samtidig understreger ministeren, at der stadig er et stykke vej til fuld uafhængighed af fossile brændsler i 2050.