Beboer stak ansat i ryggen med steakkniv på bosted

24-årig mand er anholdt for at have stukket en kvindelig ansat med kniv i Birkerød. Hendes tilstand er stabil.

En kvindelig ansat på et bosted i Birkerød er fredag formiddag blevet stukket i ryggen med en steakkniv af en mandlig beboer.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Kvindens tilstand er stabil, og hendes pårørende er blevet underrettet.

Ifølge politiet er gerningsmanden en 24-årig mand. Han blev anholdt tæt på bostedet, efter at politiet aktiverede politihundene.

Læs mere fra debatten om bosteder

Vi samler de væsentlige historier om bosteder på denne temaside. 

Politiet forventer, at manden skal fremstilles i et grundlovsforhør lørdag. Inden da skal der foretages vidneafhøringer samt sikres tekniske spor fra gerningsstedet.

Fra bostedet blev der slået alarm klokken 11.18. Omkring 20 minutter senere blev manden anholdt.

Ritzau har været i kontakt med kommunikationsafdelingen ved Nordsjællands Politi. Men her ønsker man ikke at udtale sig yderligere. Det vides dermed ikke, hvor overfaldet skete, eller hvordan manden forholder sig til politiets sigtelse.

I øvrigt kan det ikke oplyses, hvilken paragraf manden helt nøjagtigt sigtes efter.

Sektorformand i social- og sundhedssektoren i fagforbundet FOA, Torben Hollmann, kalder overfaldet en frygtelig situation.

- Det er en frygtelig sag, og det er meget ulykkeligt, at man skal gå på arbejde og komme til skade i det omfang, som hun er. Det er der ikke nogen, der skal.

- Samtidig tænker vi, at det er frygteligt for den person, der har stukket den person, som skulle passe på ham. Det skal han leve med resten af livet. Så der er to ofre i denne her sag, siger han.

De nærmere omstændigheder om det konkrete overfald er ikke klarlagt. Men generelt mener fagforbundet, at der skal gøres mere for sikkerheden på bosteder.

- Generelt har vi været efter en masse bosteder i forhold til sikkerhed og normeringer - også i forhold til at have de rette kompetencer til de rette opgaver, siger han.

- Det er ikke alle steder, man lever op til de krav, vi synes, man skulle.

/ritzau/

Emneord: Botilbud, Bosteder, Vold mod medarbejdere, Vold på jobbet, Sociale botilbud, Vold og trusler på bosteder, 170819
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 30.07.18 Social
  Seks anbefalinger til socialministeren

  LOS-Landsorganisation for sociale tilbud er Danmarks største brancheorganisation for ikke-offentlige sociale tilbud hilser Mai Mercados serviceeftersyn og styrkelse af tilsynene velkommen.

 • 27.06.18 Social
  Risikobaseret tilsyn er til for at sikre borgeren

  Og samspillet mellem social- og sundhedsfaglighed har været en vanskelig tranformation. I 2017 gennemførte Styrelsen for Patientsikkerhed de første risikobaserede tilsyn på landets offentlige og private bo- og opholdssteder.

 • 19.12.16 Politik
  Respektpakken vedtaget: Skrærpet straf for chikane mod offentligt ansatte

  Overfald og chikane af politibetjente, socialrådgivere og fængselsbetjente bliver fra det nye år straffet langt hårdere. Folketinget har i dag vedtaget en lang række tiltag fra den borgerlige Respektpakke, som alle skal styrke respekten for det fælles. Justitsministerens nye lov træder i kraft i slutningen af december.

 • 01.09.16 Politik
  Stop vold og trusler på botilbud: Her er regeringens otte forslag

  PRESSEMEDDELELSE - Medarbejdere og beboere på landets botilbud skal føle sig trygge og sikre i deres hverdag. Regeringen går videre med otte konkrete indsatser på baggrund af anbefalingerne fra en arbejdsgruppe med fem ministerier, KL og Danske Regioner. Regeringen indkalder nu til politiske forhandlinger om sikkerheden på botilbud.

 • 20.06.16 Velfærd
  Socialpolitisk Redegørelse: Viden og effekt skal forbedres

  Socialpolitisk Redegørelse peger på en række konkrete videnshuller i den sociale indsats. Bredt over hele socialområdet gør indsatsen ofte ikke en tilstrækkelig stor forskel for den enkelte. Læs redegørelsen her.