"Vi kigger både på beskatningen og på, hvordan vi kan hjælpe virksomheder og iværksætter med at få adgang til finansiering. Målet er et stærkt og dynamisk erhvervsliv," siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen. Foto: Kim Vadskær.

Bedre vilkår for investeringer og iværksættere

Regeringen offentliggjorde søndag et samlet udspil, der skal skabe bedre vilkår for investeringer og iværksættere i Danmark.

Udspillet bidrager til at fremme investeringer i forskning og innovation, og til at give iværksættere de rette rammer for at få deres virksomheder til at vokse. Udspillet indeholder syv initiativer, der skal styrke iværksættermiljøet i Danmark. 

”Med udspillet sætter vi bredt ind for at skabe bedre rammer om iværksættere og virksomheders investeringer og udvikling. Vi kigger både på beskatningen og på, hvordan vi kan hjælpe virksomheder og iværksætter med at få adgang til finansiering. Målet er et stærkt og dynamisk erhvervsliv," siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen. 


Regeringen vil understøtte danske virksomheders forsknings- og udviklingsaktiviteter gennem bl.a. smidigere afskrivningsregler for forsknings- og udviklingsomkostninger. Derudover forhøjes puljen til opfølgning på Erhvervsbeskatningsudvalgets anbefalinger med 140 millioner kroner fra 2018, så der samlet afsættes 350 millioner kroner årligt.

"Danske iværksættere skal ikke gå i stå i deres udvikling, fordi de ikke kan få finansiering til at udvide og udvikle forretningen. Vi tager derfor en række nye initiativer, der skal lette adgangen til finansiering. Det sker blandt andet ved at bringe alternative finansieringskilder som crowdfunding og business angel-investeringer mere i spil." udtaler Henrik Sass Larsen og uddyber:

"Vi tager også initiativ til etablering af et erhvervs- og iværksætternetværk, der skal styrke erhvervssamarbejdet mellem Danmark og Silicon Valley. Det giver danske iværksættere bedre adgang til den viden, teknologiudvikling og det investeringsmiljø, der findes i Californien. Samtidig styrker vi den danske iværksætterkultur bl.a. gennem flere midler til uddannelse i entreprenørskab," siger han. 

Initiativerne er:

 • Styrket rådgivning til virksomheder
 • Fasttrack fra forskning til innovation
 • Bedre momskontrol med udenlandsk nethandel
 • Anvendelse af privat NemID til erhvervsløsninger

Læs mere om de 14 vækstinitiativer 

Emneord: Erhvervs- og Vækstministeriet, Vækst 2015, Regeringen
Erhvervs- og Vækstministeriet på DenOffentlige.dk Erhvervs- og Vækstministeriet
Aktivitet: Artikler: 85 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.20 Infrastruktur
  Regeringen: Danmark skal klimasikres bedre

  Danmark er alt for sårbar overfor massivt regnfald. Der skal gang i klimatilpasningen rundt om i landet. Derfor foreslår regeringen en gennemgribende ændring af reglerne, der skal gøre det lettere og billigere at lave tiltag, der kan håndtere de stigende vandmængder og beskytte danskerne mod oversvømmelser ved massiv regn.

 • 04.10.18 Politik
  Din guide til årets debatter: Her er regeringens lovkatalog for 2018-19

  Flere ministre har udsigt til et travlt folketingsår. Se de væsentlige dele og hent hele lovkataloget her - så har du styr på politikernes årshjul, som også er lobbyisternes menukort.

 • 25.10.16 Infrastruktur
  1126 statslige job flyttet ud af hovedstaden på et år

  Det er nu ét år siden, at regeringen fremlagde sin plan for bedre balance i placeringen af statslige arbejdspladser overalt i Danmark. Status er, at 1126 ud af de planlagte 3900 statslige job i dag er flyttet ud af hovedstaden. Både tidsplan og økonomien holder sig indenfor planen, skriver Erhvervs- og Vækstministeriet. Faktaark om status her.

 • 30.08.16 Politik
  Her er regeringens 2025-plan

  Hent den 30 sider lange helhedsplan og den 244 sider lange 2025-plan her.

 • 09.06.16
  Aftale om ny planlov skal bidrage til et Danmark i bedre balance

  Regeringen har i dag indgået en aftale med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om "Et Danmark i bedre balance - Bedre rammer for kommuner, borgere og virksomheder i hele landet". Hent aftale-papirerne her.