"Vi kigger både på beskatningen og på, hvordan vi kan hjælpe virksomheder og iværksætter med at få adgang til finansiering. Målet er et stærkt og dynamisk erhvervsliv," siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen. Foto: Kim Vadskær.

Bedre vilkår for investeringer og iværksættere

Regeringen offentliggjorde søndag et samlet udspil, der skal skabe bedre vilkår for investeringer og iværksættere i Danmark.

Udspillet bidrager til at fremme investeringer i forskning og innovation, og til at give iværksættere de rette rammer for at få deres virksomheder til at vokse. Udspillet indeholder syv initiativer, der skal styrke iværksættermiljøet i Danmark. 

”Med udspillet sætter vi bredt ind for at skabe bedre rammer om iværksættere og virksomheders investeringer og udvikling. Vi kigger både på beskatningen og på, hvordan vi kan hjælpe virksomheder og iværksætter med at få adgang til finansiering. Målet er et stærkt og dynamisk erhvervsliv," siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen. 


Regeringen vil understøtte danske virksomheders forsknings- og udviklingsaktiviteter gennem bl.a. smidigere afskrivningsregler for forsknings- og udviklingsomkostninger. Derudover forhøjes puljen til opfølgning på Erhvervsbeskatningsudvalgets anbefalinger med 140 millioner kroner fra 2018, så der samlet afsættes 350 millioner kroner årligt.

"Danske iværksættere skal ikke gå i stå i deres udvikling, fordi de ikke kan få finansiering til at udvide og udvikle forretningen. Vi tager derfor en række nye initiativer, der skal lette adgangen til finansiering. Det sker blandt andet ved at bringe alternative finansieringskilder som crowdfunding og business angel-investeringer mere i spil." udtaler Henrik Sass Larsen og uddyber:

"Vi tager også initiativ til etablering af et erhvervs- og iværksætternetværk, der skal styrke erhvervssamarbejdet mellem Danmark og Silicon Valley. Det giver danske iværksættere bedre adgang til den viden, teknologiudvikling og det investeringsmiljø, der findes i Californien. Samtidig styrker vi den danske iværksætterkultur bl.a. gennem flere midler til uddannelse i entreprenørskab," siger han. 

Initiativerne er:

  • Styrket rådgivning til virksomheder
  • Fasttrack fra forskning til innovation
  • Bedre momskontrol med udenlandsk nethandel
  • Anvendelse af privat NemID til erhvervsløsninger

Læs mere om de 14 vækstinitiativer 

Emneord: Erhvervs- og Vækstministeriet, Vækst 2015, Regeringen
Erhvervs- og Vækstministeriet på DenOffentlige.dk Erhvervs- og Vækstministeriet
Aktivitet: Artikler: 79 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også