Bekymring for kriminalitet halveret

Tre ud af fire danskere bekymrer sig ikke meget for vold og kriminalitet. Og hver femte bekymrer sig slet ikke. I dag er andelen af bekymrede således på det hidtil laveste niveau på nær en enkelt måling i 2006. Det fremgår af en ny rapport fra Justitsministeriet, der kortlægger udviklingen siden 1985.

Næsten tre ud af fire danskere bekymrer sig ikke meget for vold og kriminalitet. Hvis man ser bort fra en enkelt måling i 2006, er andelen af danskere, der bekymrer sig meget for disse emner, i dag den laveste, siden man begyndte at gøre tallet op for 28 år siden.

Det er et betydeligt fald sammenlignet med tiden før 2010, hvor mere end hver tredje dansker var meget bekymrede. Og går man længere tid tilbage, er der tale om mere end en halvering. 

Vi har skærpet kursen over for de kriminelle, styrket forebyggelsen over for unge på vej ud ad et galt spor og afsat midler til en bedre kriminalforsorg, så de, der ønsker et liv uden kriminalitet, får en straf, som virker.


Det fremgår af en ny rapport fra Justitsministeriet. Den kortlægger udviklingen i danskernes bekymring for vold og kriminalitet fra 1985 frem til i dag.

Justitsminister Karen Hækkerup siger:

”Vi har skærpet kursen over for de kriminelle, styrket forebyggelsen over for unge på vej ud ad et galt spor og afsat midler til en bedre kriminalforsorg, så de, der ønsker et liv uden kriminalitet, får en straf, som virker. Derfor glæder det mig, at bekymringen for kriminalitet er på retur, og at udviklingen ser ud til at fortsætte.

Men indsatsen stopper ikke her. Bandeurolighederne og problemer med stenkastende unge viser, at der fortsat er problemer, som skal løses. Derfor vil regeringen med en ny bandepakke løfte indsatsen mod rockere og bander til et historisk niveau.” 

Hver femte bekymrer sig slet ikke for kriminalitet

Samtidig angiver knap hver femte dansker (19,1 procent), at de slet ikke bekymrer sig for kriminalitet og vold i det hele taget. Det er det hidtil højeste niveau og næsten en fordobling siden 2008, hvor det blot gjaldt en ud af ti.

Som noget nyt i 2013 var gruppen af danskere, der kun bekymrer sig lidt eller slet ikke for vold og kriminalitet, desuden større end gruppen, der bekymrer sig en del eller meget. Det er første gang, det er sket.

Læs rapporten her

Emneord: Kriminalitet, Vold, Tryghed, Karen Hækkerup, Forebyggelse
Justitsministeriet på DenOffentlige.dk Justitsministeriet 
Aktivitet: Artikler: 81 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 17.01.14 liza
  hvorfor bekymre sig ?

  hvorfor bekymre sig om noget vi alligevel ikke kan gøre noget ved ?
  Politikerne på borgen sagde i 2013 " vi forstærker den massive indsats på rocker- og bandeområdet og præsenterer i dag en lang række nye initiativer, der skal styrke den samlede indsats mod rocker- og bandekriminalitet." og de virkede jo...eller hvad ? Almindelige danskere har givet op , de (politikerne) interesserer sig jo ikke for hvad vi mener alligevel , så ja, vi kunne nok ikke være mere ligeglade med deres løfter om "et mere multikulturelt og integreret samfund" for det sker jo nok aldrig...

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også