Benedikte Kiær ønsker sig en ghetto

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær mener det, at komme på regeringens ghetto-liste, kunne styrke arbejdet med at bekæmpe parallelsamfundene i kommunens mest udfordrede boligområde.

Det hører til sjældenhederne, at borgmestre ønsker sig en ghetto til deres kommune, men ikke desto mindre er det, hvad Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K), gør. Hun mener, at det vil kunne forbedre kommunens arbejde med at bekæmpe parallelsamfundene i Helsingørs mest udfordrede boligområde, Nøjsomhed, skriver Frederiksborg Amts Avis. 

Ghettoer og ghettoudspil

Læs mere om regeringens ghettoudspil og de omstridte beboelsesområder på vores temaside. 

- Vi får en række nye værktøjer til at bekæmpe områdets problemer, hvis Nøjsomhed kan defineres som en ghetto, og vi har i allerhøjste grad brug for de værktøjer, lyder det fra Benedikte Kiær, der tilføjer, at ghettostemplet blandt andet vil give mulighed for at opsige lejere og sælge eller nedrive dele af området. 

Derved kan beboerne flyttes til nogle af kommunens andre bydele.

Nøjsomhed har længe været belastet, og kommunens politikere har i en årrække kæmpet for at få boligområdet anerkendt som en ghetto, men det er aldrig lykkedes. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har hidtil kun foretaget en samlet vurdering af hele Helsingør Syd og derved ikke af de enkelte boligområder. 

- Det er dybt uhensigtsmæssigt og giver ingen mening at vurdere Helsingør Syd som et samlet område. Området er adskilt af store veje og græsarealer, og det viser ikke et reelt billede af virkeligheden i boligområderne. Borupgaard er på ingen måder en ghetto, men det mener jeg, at Nøjsomhed er, forklarer borgmesteren til Frederiksborg Amts Avis. 

Kommunens økonomiudvalg skal på tirsdagens møde diskutere, om kommunen skal gå i dialog med Transport-, Bygnings- og Boligministeriet om at få Helsingør Syd opdelt i flere områder.

Emneord: 220518, Benedikte Kiær, Ghettoer, Ghettoplan, Udsatte boligområder, Nøjsomehed, Helsingør Kommune
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også