Benjamin Rud Elberth

Benjamin Rud Elberth

Digital chef for Geelmuyden.Kiese og tidligere digital chef for Hou Media og Socialdemokraterne, Benjamin Rud Elberth, blogger om politisk digital kommunikation, sociale medier, folketings-, kommunal-, regions- og europaparlamentsvalg på nettet.

 

Blogs

 • 15 kandidater, der bliver valgt ind med sociale medier
  15.11.13 Politik

  It’s showtime. På tirsdag bliver det afgjort, hvem der kan kalde sig by- og regionsrødder. Her er de kandidater, der kommer ind, fordi de har brugt sociale medier effektivt.

 • Digital valgkamp - Flytter det noget?
  09.10.13 Politik

  Uanset hvem du støder på, der påstår, at man ikke kan skaffe stemmer ved at føre digital valgkamp, skal du ikke tro på dem. For de ved det ikke. De gætter ligesom vi andre. Jeg tror det virker. Især i Kommunalvalget.

 • Åbningsdebatten er blevet pinlig for demokratiet
  03.10.13 Politik

  Pyha. Kort før 23 ringer Lykketoft med klokken og lukker årets åbningsdebat, der burde være en fest for demokratiet. Men det er bare syv timers pinlige ikke-svar, drilleri og nyttesløs ikke-debat uden værdi. Hvornår kræver danskerne noget andet?

 • Amatørernes valgkamp
  28.08.13 Politik

  Der er gået noget galt et sted i maskineriet. Kommunalvalget er en død digital sild, der næppe når at blive genoplivet, men med enkelte lyspunkter. For Steen, Liselott og Andreas gør det godt og bør få gode valg - hvis nettet ellers flytter stemmer!

 • Tag et kvantespring, Lykketoft!
  28.05.13 Politik

  Endelig! Folketinget indfører nye debatformer for at peppe politik op. Og det har kæmpepotentiale for at gøre politiske debatter interessant for almindelige danskere. Men hvad med at tage endnu et skridt, så vi bliver digitalt politisk foregangsland?

 • Politiker! Ved du, at dialog er tovejs-kommunikation?
  13.04.13 Politik

  Vi går til kommunalvalg om lidt. Og politikere bliver ved med at åbne platforme, hvor de ikke ”har tid” til at svare. Men det er ikke det værste. De misser, hvorfor de skal gå i dialog. Kritik og modvind er grundfundamentet i den dygtige politikers digitale kampagne.

 • Derfor skal Helle ikke på Twitter i 2013
  06.02.13 Politik

  Folket vil have Helle på Twitter. Eller i hvert fald internet-kloge-ågerne. For Statsministeren går så uendeligt meget glip af en masse effekt, fordi hun ikke har en Twitter-konto. Selv paven kan finde ud af at tweete selv, skriver B.T.! Nej, han kan ej. Og der er ingen effekt for Helle på Twitter. Mit råd til Helle: Bliv væk fra Twitter i 2013!

 • Netbrugerens indre svinehund er en trussel for demokratiet på internettet
  07.12.12 Politik

  Politikere bør bruge sociale medier mere. Men de gør det ikke, før vi behandler dem med respekt. Elbæk-sagen understreger, hvordan netbrugerne i Danmark truer med at vandalisere muligheden for demokratisk debat på nettet og åbenheden til vores folkevalgte.

 • Et år til kommunalvalg – er du i gang med kampagnen?
  19.11.12 Politik

  Så er der under et år til Kommunal- og regionsvalg i november 2013. Mens de sidste opstillingslister falder på plads rundt om i landet, er det tid til at tage de første spadestik til kampagnen. Især den digitale. Se her, hvad du skal være i gang med nu.

 • Regeringen der forsømte at inddrage folket med nettet
  10.11.12 Politik

  Den danske regering inviterede alle til at være med, men glemte at sætte virtuelle frimærker på indbydelsen. Borgerinddragelsen er forblevet et uforløst potentiale.

 • Politiker - En Facebookside eller to?
  30.10.12 Politik

  Det spørgsmål, jeg ubetinget fik flest gange på Christiansborg mellem 2008 og 2012 var "Hvad gør jeg med min Facebook-profil, når jeg er politiker? Skal jeg have en officiel side eller en privat profil?".

TILMELD NYHEDSBREV

Kontaktpersoner