Bertel Haarders kommentar efter 22 år som minister: Tænk på Fidel Castro og Mugabe

Bertel Haarder har siddet længst af alle danske ministre, siden parlamentarismen blev indført i 1901.

Kulturminister Bertel Haarder (V) har siddet længere end alle andre danske ministre - siden systemskiftet i 1901 da parlamentarismen blev indført. 

Når han 6. oktober går på arbejde i Kulturministeriet på Gammel Strand over for Thorvaldsens Museum og Folketinget, har han været minister 7853 dage.

Torsdag slår han tidligere landbrugsminister Kristen Bording (S), som var minister 7852 dage. 


Derfor holder Bertel Haarder reception 5. oktober på Thorvaldsens Museum for at fejre rekorden. 

Haarder er ikke kun kendt som en driftssikker politiker og minister gennem knap 22 år. Han skriver sange ved Venstres landsmøder og andre lejligheder. 

Bertel Haarder glæder sig over sine mange år på Christiansborg.

- Folkestyre er ikke politikerstyre, men af og til skal der være nogen, der skærer igennem. Det har jeg så haft æren af i næsten 22 år sammenlagt. Der er sikkert nogle, der synes, at det også er mere end rigeligt, siger Bertel Haarder.

- Men tænk på Fidel Castro, Robert Mugabe og den franske Solkonge! Jeg er jo en ubetydelig grønskolling i det selskab. Eller som Grundtvig sagde: 

"Alderdom er ingen brøde, når man blev med æren grå!". Så rekorden - den skal fejres, siger Bertel Haarder.

Bertel Haarder debuterede 10. september 1982 som undervisningsminister under statsminister Poul Schlüter (K). Haarder tog over ti år på posten og gik sammen med Schlüter 25. januar 1993 efter tamilsagen.

Han kom tilbage 27. november 2001 som integrations- og europaminister under statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og fortsatte under hans efterfølger Lars Løkke Rasmussen (V) i over ti år indtil 3. oktober 2011.

Senest blev han 28. juni 2015 kultur- og kirkeminister under Lars Løkke Rasmussens anden tid som statsminister. 

/ritzau/

Emneord: Bertel Haarder, Ministre, Folketinget
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.03.20 Politik
  Lederne: Vigtig hjælpepakke til dansk erhvervsliv

  edernes Hovedorganisation roser den massive hjælpepakke til erhvervslivet, som alle partier i Folketinget er blevet enige om. Det er et meget stærkt signal om, at politikerne vil gøre meget for at hjælpe virksomhederne og lønmodtagerne så skånsomt som muligt gennem corona-krisen.

 • 09.03.20 Politik
  Ny rapport om vejen til 70-procentsmålet i 2030

  I en ny rapport præsenterer Klimarådet en række anbefalinger, der skal få Danmark i mål med 70 procent reduktion i 2030. Omstillingen kræver både hurtige implementeringer af de allerede kendte teknologier og en mere langsigtet, strategisk indsats.

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 04.10.18 Politik
  Din guide til årets debatter: Her er regeringens lovkatalog for 2018-19

  Flere ministre har udsigt til et travlt folketingsår. Se de væsentlige dele og hent hele lovkataloget her - så har du styr på politikernes årshjul, som også er lobbyisternes menukort.

 • 23.11.16 Velfærd
  Danmarkskanon: 66.301 danskere har stemt

  Den sidste uge har befolkningen stemt på de samfundsværdier, som de vil have med i Danmarkskanonen. I alt er der afgivet 326.298 stemmer, og 66.301 unikke brugere har besøgt afstemningssiden www.danmarkskanon.dk i perioden 15-22. november 2016.