Beskæftigelsesminister beder om redegørelse af lægetjek i jobcenter

Københavns Kommune skal redegøre for sagen om lægeundersøgelser af ledige i et jobcenter.

Kommunen har tidligere lavet en aftale med et privat lægefirma, der ifølge presseomtalen har undersøgt ledige i et lokale i jobcentret på Lærkevej.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

Læs om socialkrisen

Vi har skrevet om sygdomsramte og klemte borgere i systemet gennem lang tid.

Læs vores tema om socialkrisen, hvor en lang række artikler er samlet. 

- Vi er er nødt til at finde ud af, hvad der op og ned i denne sag, og hvad der reelt er foregået. Ud fra mediedækningen tyder det på, at kommunens ordning har været i strid med de gældende regler på området – og det skal vi nu have afklaret og frem i lyset. Kommunerne skal til enhver tid overholde gældende regler. Netop derfor har jeg bedt om en redegørelse.

- Ledigheden falder og beskæftigelsen stiger, og vi skal arbejde for, at flere kommer med og bliver en del af opsvinget – ikke mindst udsatte. Derfor har regeringen blandt andet afsat en kvart milliard kroner til at sikre mennesker langt fra arbejdsmarkedet en bedre indsats. Og også se på, om der er folk, som har været på kontanthjælp længe, der er placeret forkert, og i stedet skal i fx fleksjob eller have førtidspension. Det ændrer selvfølgeligt ikke på, at kommunerne hele vejen igennem skal overholde loven. Derfor er det også så vigtigt, at vi kommer til den bunds i denne sag fra jobcentret på Lærkevej.

Københavns Kommune har nu frem til 1. februar til at lave redegørelsen færdig.

Emneord: Jobcentre, Københavns Kommune, Troels Lund Poulsen, Beskæftigelsesministeriet, 120118
Beskæftigelsesministeriet på DenOffentlige.dk Beskæftigelsesministeriet
Aktivitet: Artikler: 104 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 21.02.19 Velfærd
  Nye tal: Ældre arbejder længere

  Andelen af 67-årige, der stadig arbejder, er fordoblet på 15 år. Samtidig stopper færre på grund af dårligt helbred, viser nye undersøgelser, som VIVE har lavet for Beskæftigelsesministeriet.

 • 14.12.18 Politik
  Borgmester lancerer integrationspolitik: Det er københavnernes politik

  Med Københavns nye integrationspolitik vil kommunen fremover investere i integration, sætte målrettet ind med det der virker og have mere langsigtede indsatser. Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) mener, at integrationspolitikken skal tilbage til kernen.

 • 30.10.18 Sundhed
  Dokumenteret effektiv stressbehandling bringer syge tilbage i job

  Stress-forskernes behandlingsmetoder hjælper danskere tilbage til hverdagen - så effektivt, at Sundhedsstyrelsen nu anbefaler at flere kommuner bruger metoden, som er udviklet på Københavns Universitet..

 • 03.09.18 Infrastruktur
  Der kommer 1000 nye borgere til København hver måned

  København har brug for at oprette 28 nye skolespor, 353 dagtilbudsgrupper, 12 idrætshaller og ni parker for at servicere de nuværende københavnere og de cirka 10.000 nye borgere, som årligt flytter til byen. Det viser en ny opgørelse fra kommunen.

 • 23.08.18 Politik
  LO: Godt at A-kasserne nu får mere ansvar

  - Ros til partierne for, at de nu omsider viser a-kasserne den tillid, de fortjener. Jeg havde dog hellere set, at a-kasserne havde fået opgaven som en fast ordning i stedet for et forsøg, siger LO-næstformand Ejner K. Holst.