Beskæftigelsesreform: Den enkelte i centrum på vejen mod varig beskæftigelse

En god beskæftigelsesindsats handler først og sidst om den enkelte arbejdsløses vej til job og varig beskæftigelse. Det er det bærende princip i den reform af beskæftigelsessystemet, som regeringen har fremlagt i dag.

> Find link til regeringens udspil til en ny beskæftigelsesreform nedenfor og få overblik over parternes reaktioner her < 

– Vores beskæftigelsesindsats skal tage udgangspunkt i, at langt de fleste arbejdsløse mest af alt ønsker sig et arbejde. Vi skal sætte den enkelte ledige i centrum – mennesket skal før systemet, og samtidig skal vi sikre en bedre vej til job og en varig plads på arbejdsmarkedet, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Reformudspillet gør op med, at de omkring 330.000 danskere, der hvert år går igennem dagpengesystemet, skal have den samme standardindsats.

– Vi skal have fokus på, hvad der virker for den enkelte ledige og for virksomhederne. Vi skal have en indsats, der ikke umyndiggør, men bringer flere arbejdsløse i varig beskæftigelse. Og vi skal have et beskæftigelsessystem, der igen skal opleves som en værdifuld støtte for landets erhvervsliv, når der skal rekrutteres medarbejdere, siger Mette Frederiksen.

Reformen betyder, at indsatsen til ledige drejes væk fra aktivering og over til uddannelse og opkvalificering. Der afsættes omkring en halv milliard kroner til mere ordinær uddannelse, voksenlærlingeordningen og jobrotation. Udspillets satsning på uddannelse er især målrettet ufaglærte ledige.

– Reformen er en markant satsning på, at især de ledige, der har færrest kvalifikationer, får et kompetenceløft. Det er de mennesker, som måske lige kunne få en plads på arbejdsmarkedet, da økonomien buldrede, men var de første, der røg ud i ledighed igen, da tiderne vendte. Det er dem, jeg kalder konjunkturgidsler, som vi med reformen skal give bedre mulighed for at få et varigt fodfæste på arbejdsmarkedet, siger Mette Frederiksen.

Emneord: Beskæftigelsesreform, Mette Frederiksen, Uddannelsesorlov, Ufaglærte
Beskæftigelsesministeriet på DenOffentlige.dk Beskæftigelsesministeriet
Aktivitet: Artikler: 125 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 21.05.14 aep
    gratis arbejdskraft p.g.a nedskæringer

    det kører stadig i det samme, folk bliver sendt ud i praktik (egentlig gratis slaver)og det virker selvfølgelig ikke man kan ikke tvinge arbejdsgivere til at ansætte folk der ikke er brug for, plus hvis jeg fik noget gratis ville jeg straks tænke, at der er noget galt med det, dem under 30 år bliver tilbudt kurser ....tænk ud af boksen og ud i fremtiden det på tide http://ing.dk/artikel/taenketank-hvert-tredje-job-i-danmark-kan-erstattes-af-robotter-166394

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også