Biblioteks-stafetten

Biblioteks-stafetten

I samarbejde med de to centrale aktører på biblioteksområdet har DenOffentlige.dk lanceret Biblioteks-stafetten. Vi lader Kommunernes Skolebiblioteksforening skyde debatten om bibliotekets roller, opgaver og visioner i gang, i en tid hvor både folkets og skolernes biblioteker er pressede . 

Blogstafetterne på DenOffentlige.dk er et redaktionelt projekt, der blev indledt i januar 2011. Med stafetterne bringes forskellige meninger, visioner og forslag i spil om konkrete områder i den offentlige sektor. Der er stafetter i gang om flere emner og temaer.

Blogs

 • Oplevelsesbiblioteket i ”Helt-ud-over-kanten – Danmark!"
  01.06.12 Velfærd

  Stafetten er nu landet hos Karl Fischer fra Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig i Flensborg, der her fortæller om hvordan han i grænselandet arbejder med oplevelser i og omkring biblioteket.

 • Giv biblioteket til brugerne
  07.05.12 Velfærd

  Ved at give ejerskabet tilbage til brugerne og inddrage dem i udviklingen, har vi fået en ny biblioteksform som giver god mening. Her tager familien på udflugt, her møder folk hinanden og her passer de godt på biblioteket, når vi er gået hjem, skriver Bente Kristoffersen i Biblioteksstafetten, og fortæller, at det kræver mod at drive bibliotek i udkantsland.

 • Biblioteksrummet post-Gutenberg?
  13.03.12 Velfærd

  Ordet ”bibliotek” har ændret betydning – og det er en oplevelse som det har til fælles med mange andre græske ord. Så det er goodbye Gutenberg og velkommen til det nye relationelle bibliotek, skriver Jens Lauridsen, Tårnby Kommunebiblioteker Hvis det er bibliotekets indhold i forhold til ”Oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet” der er i fokus, så gælder det om at komme i gang med at transformere det fysiske biblioteksrum fra at være en ramme om en materialesamling .

 • Danskernes digitale bibliotek er en kongevej
  14.11.11 Velfærd

  Danskernes Digitale Bibliotek (DDB) må aldrig blive en ny selvstændig institution, men efter min opfattelse være en fælles søgeflade til alle danske bibliotekers samlinger og services, såvel digitale som ”fysiske”, skriver Michael Cotta Schönberg i Biblioteksstafetten, og peger på, at ”vi danskere er ret gode til at tænke i uforpligtende samarbejdsformer, hvor den enkelte institution opretholder sin fulde selvbestemmelsesret og kun samarbejder på egne vilkår og så langt, som man nu vil”.

 • Biblioteker skal vise sig frem
  03.10.11 Velfærd

  Bibliotekerne må samarbejde endnu mere for at vise borgere og beslutningstagere, at biblioteket rent faktisk er vejen til viden og information. Alternativet er, at internettet fremover står som adgangen til viden selvom det er bibliotekerne, der leverer, skriver direktør Michel Steen-Hansen i Biblioteks-stafetten.

 • Skolebiblioteket - Stjerneskib i fremtidens læringsunivers
  12.09.11 Velfærd

  En ambitiøs vision for fremtidens skolebibliotek som læringscenter, udviklingscenter og mediecenter mødes i dagens Danmark af benhårde økonomiske realiteter - hvor overordnede politiske målsætninger, kommunal resurse- og udviklingsstyring, skolernes relative ledelsesautonomi og områdets egne indre drivkræfter tilsyneladende trækker lysspor i mange retninger - som en meteorregn fra Perseiderne en augustnat.

TILMELD NYHEDSBREV