BIOS melder vagtplan klar til driftstart 1. september

BIOS har fredag eftermiddag præsenteret en vagtplan med bemanding af samtlige selskabets beredskaber i Region Syddanmark i september måned.

BIOS har nu reddere nok til at få vagtplanen for den første måned på plads. Dermed er det sikkert, at virksomheden er klar til at overtage ambulancedriften i Syd- og Sønderjylland.

- Der er lavet en vagtplan, hvor vi gør brug af vores faste reddere, nogle deltidsreddere og fordi vores faste medarbejdere har budt på nogle frivillige ekstravagter, siger direktør Morten Hansen, BIOS, til TV SYD.
Planen er lavet i overensstemmelse med overenskomstens bestemmelser og arbejdsmiljøreglerne. BIOS understreger, at den aktuelle bemanding må betragtes som bemandingen i en kort opstartsperiode.

BIOS overtager 1. september ambulancekørslen i størsteparten af Region Syddanmark efter Falck, hvad der har udløst stor debat og kritik - især fra mange reddere ansat i Falck.

- Det er godt at høre fra BIOS, at der nu er en vagtplan for september, siger Thyge Nielsen (V), formand for Præhospitaludvalget i Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

- Der er ingen tvivl om, at BIOS hurtigst muligt skal bringe antallet af reddere op, og det har vi også en klar forventning om vil ske. Derfor vil vi fortsat være i tæt dialog med BIOS om bemandingen også efter driftstart, siger Thyge Nielsen.

- Det er en tid fyldt med rygter, fortsætter Thyge Nielsen. I dag er jeg flere gang blevet konfronteret med rygter om, regionen skulle have indkaldt til ekstra møde den 5. august. Jeg kan afkræfte dette rygte. Der er ganske vist et møde denne dag, men der er tale om det faste månedlige driftsmøde mellem regionen, Responce og BIOS, som har været planlagt i flere måneder.

Emneord: BIOS, Reddere, Region Syddanmark, Falck
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også