Barnets Tarv

Foreningen Far oplever på ingen måde det er nok, at kigge på kommunal sagsbehandling i Danmark på familieområdet, når det er statsforvaltningerne og ankestyrelsens familieretsafdeling, som i mange tilfælde er ansvarlig for familiernes hverdag, børn og forældres lige muligheder og rettigheder i Danmark.

Kommunerne varetager af ren historiske årsager sagsbehandlingen for den ene forældre, mens statsforvaltningerne varetager sagsbehandlingen for den anden forælder imod en helhedsorientering af barnets tarv. 

Ønsker vi at skabe skæve eller hele børn og familier i Danmark?

Vi kan i Danmark år 2013 hverken sige hvem som er den bedste medarbejder, leder, elev, studerende, statsminister - eller forælder - alene ved at kigge på køn.

Vi oplever en positiv samfundsudvikling med mangfoldige familier, ligeværdige forældre og har mulighed for at gøre det godt for alle danske børn og forældre.

Vi står i Danmark dog overfor en strukturel, kulturel og ledelsesmæssig udfordring i den offentlige sektor, hvor lovgivning og praksis er opbygget i en tid med kernefamilier, og hvor mor "altid" og "alene" var primær omsorgsforælder. Den tid er forbi for længst!

Den helt store udfordring idag på familieområdet er virkelighedsflugt og manglende ansvarlighed hos den offentlige ledelse og politisk mod.

Der sker hver eneste dag i Danmark sagsbehandling i modstrid med de internationale menneskerettigheder, såvel som dansk lovgivning - imodstrid med barnets tarv.

Bliver det skjult under gulvtæppet?

Emneord: Familieret, Forældreansvarslov, Sagsbehandling, Skilsmisse, Familie, Ankestyrelsen
Foreningen Far på DenOffentlige.dk Foreningen Far er en frivillig organisation med ca. 40 års erfaring på familieområdet. Foreningen har landsdækkende rådgivningscentre, telefonrådgivning og deltager aktivt i den politiske debat og...
Aktivitet: Artikler: 30 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også