Barnets Tarv eller Gulvtæppe børn?

Velfærd

27/05/2013 22:36

Jesper Lohse

Foreningen Far har i snart 2 år anmodet ankestyrelsens familieretsafdeling og statsforvaltningerne om statistik for midlertidige afgørelser, som træffes for børn baseret på type, årstal, region og køn.

Foreningen Far har i snart 2 år modtaget det vi med al venlighed og respekt må betragte, som tom snak og må med det manglende svar samt forældreundersøgelser foretaget separat af danske familieadvokater og Foreningen Far formode, at der sker forskelsbehandling af børn og forældre i Danmark.

Foreningen Far må stille spørgsmålstegn ved om barnets tarv varetages i Danmark eller det er tomme ord og vi i virkeligheden leger skjul med børn under gulvtæppet i modstrid med menneskerettighederne såvel som dansk lovgivning?

Kommunerne fejler og statsforvaltningerne favoriserer mor. Sagerne er utallige og konsekvenserne alvorlige både for børn, forældre, erhvervslivet og samfundet.

Foreningen Far hilser intentionen om et grundigt eftersyn af den kommunale sagsbehandling på familieområdet velkommen og finder den tiltrængt. Vi må dog samtidig konstaterer at man mangler at anerkende, at der er to skakspillere om brættet, hvor børn og forældre er førte brikker.

Kommunerne varetager af rent historiske årsager KUN sagsbehandlingen for den ene forældre, mens det er ankestyrelsens familieretsafdeling og statsforvaltningerne, som ofte er ansvarlig barnets sagsbehandling før de kommunale sager opstår. Et forhold der forbigåes med tavshed i Socialministeriet som resortministerium.

Foreningen Far spørger hermed igen om vi og danske forældre kan modtage statistik for midlertidige afgørelser, som tages i Statsforvaltningerne og Ankestyrelsens Familieretsafdeling baseret på type, årstal, region og køn?

Leger vi skjul med danske børn, som bliver gemt under gulvtæppet? 

Mest Læste

Annonce