Hønsehold, registreret partnerskab og kropsbårne hjælpemidler

03/2/11 7:31

Administrator

Hvis der er en ting der tynger alle kommunale hjemmesider så er det indholdsmængden og forsøget på at lave en fornuftig navigerbar indholdsstruktur. Det bliver bare aldrig rigtigt let at lave en borgerservicemenu, der favner alt fra hønsehold over registreret partnerskab til kropsbårne hjælpemidler. Og når der også skal være plads til kultur, lokaldemokrati, borgmesternyt og måske lidt by-branding så knækker filmen.

Det ender oftest med at være lidt rodet, uoverskueligt og tilfældigt - og meget tidskrævende at vedligeholde og bruge. Og det virker ikke helt, borgerne ringer stadig, så der kompenseres med genvejsmenuer, bannere etc.

Prioritering og oprydning - fra informationslosseplads til strømlinet kommunal webshop

Ingen i det kommunale landskab tør rigtigt prioritere deres indhold. Nu har man jo fået det hele på nettet, så hvordan vil det ikke se ud hvis man pludselig fjerner noget igen? Vil borgere og ikke mindst husets egne afdelingschefer opleve det som en nedprioritering af et område, hvis det fylder mindre på hjemmesiden?

Men indtil videre er der ingen kommuner, der tør tage deres webstatistik alvorligt og smide de mange hundrede ubrugte sider væk fra hovedsitet. De strømlinede selvbetjeningssites eller den kommunale webshop findes stadig ikke.

Mindre struktur, mere søgemaskine

Rødovre Kommune er en af de få kommuner, der har valgt en anderledes tilgang til strukturering og navigation på kommunens hjemmeside - en tilgang hvor søgemaskinen, kaldet "Hovedvejen", har fået den centrale plads - på hjemmesidens forside og på sitet i det hele taget:

www.rk.dk

OK - det er ikke kønt og fremstår i det hele taget ikke særligt gennemført, men nedprioriteringen af menustrukturer til fordel for søgefunktionalitet er et interessant bud. Hos Rødovre er der ingen navigerbar borgerservice-menu - det er søgningen og diverse genveje der skal løfte opgaven.

Den nuværende implementering lader en del tilbage at ønske. Jeg har svært ved at orientere mig på sitet, designmæssigt er det noget rod og så mangler der konceptuel stringens.

Dropper man en del af menuerne, burde det skabe større overskuelighed på sitet, men det er ikke tilfældet her! Jeg kan faktisk relativt nemt finde information om både regler for hønsehold og kropsbårne hjælpemidler, men det hele ser så rodet ud, at jeg ikke rigtigt gider. Så thumbs up for ideen, men...

Offentliggjort 02.02.2011 af Rune Mejlvang på www.mandenfrakommunen.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce