I krig for den ene forælder

03/12/12 9:37

Administrator

Det er typisk at børn reagerer voldsomt efter samvær. De reagerer der, hvor de føler sig tryggest for, der hvor de ikke føler sig trygge, tør de slet ikke vise hvordan de har det. Det er også typisk at ”Trolde” forælderen siger, at det intet har med dem at gøre, for hjemme hos dem, er alt harmoni.

Definitionen af en Trold:
En Trold er en person, det ikke er rart at være sammen med i længden.
En som bliver ved med at såre dig, selvom du siger fra.
En Trold kan tryllebinde dig, så du bliver alligevel.
Og Trolde kan også bilde andre ind at det er dig, som er Trolden - også myndigheder, hvor du måtte søge hjælp.

Her kommer endnu en anonym historie...

Min søn gik amok

På et tidspunkt efter min skilsmisse begyndte min mellemste søn at opføre sig meget voldsomt, han fik også ansigtstics, begyndte at sige rømmelyde, og mistede meget ofte besindelsen. Når jeg siger 'mistede besindelsen', er det fordi han gik helt amok. Og jeg er bestemt ikke sart. - Han kunne slet ikke kontrollere sig selv. Kastede med ting, smadrede legesager, malerier, fjernbetjening, tog knive og truede med at slå både sig selv og alle os andre ihjel. Han kaldte mig de værste gloser han kendte til, og begyndte også at slå mig. - Jeg var fuldstændig fortvivlet, kontaktede skolen for at høre, om de havde observeret en anderledes adfærd. Det havde de ikke, det samme sagde hans far, der samtidig begyndte at kritisere mig for alt muligt.

”Det må være din egen skyld” 

Så der stod jeg med et barn, der ofte, og åbenbart kun hos mig, gik HELT AMOK. Jeg anede ikke mine levende råd, og kontaktede derfor først en psykolog og sidenhen kommunen for at få hjælp til at håndtere hans adfærd. Men ingen kunne hjælpe, og det hele er endt med, at mit råb om hjælp til min søn, blev vendt imod mig selv, da jeg var den eneste (plus mine 2 andre børn, ekskæreste og mor) der oplevede adfærden. Så det 'måtte jo være min egen skyld'?! Især når skolen ikke havde bemærket noget, og min eksmand fremstillede min søn som et englebarn, når han var hos ham.

Omfattende hjernevask 

Nu kender jeg mig selv særdeles godt, har studeret selvudvikling i flere år, haft klienter mv., så jeg vidste med mig selv, at det ikke forholdte sig som 'eksperterne' sagde, at jeg ikke satte grænser for ham mv. Hmmm - Men noget skulle de jo finde på. Så jeg gik på jagt i litteraturen, da jeg tænkte, at jeg vel ikke var den eneste på denne jord, der havde oplevet sådan en markant adfærdsforandring.

Jeg fandt så gradvist ud af, at min søn har været udsat for omfattende hjernevask hos sin far, der i alle årene efter vores skilsmisse har omtalt mig særdeles ringeagtende, ja det er næsten ikke ordet. Han har opbygget et fjendebillede af mig, som vores børn havde/har overtaget, dog især den mellemste. Så når han var hos mig, var han 'i krig' for sin far. Ved godt, mange ikke tror på PAS (Parental Alienation Syndrom – Forældrefremmedgørelse) teorien og i stedet kalder det splitting, stockholmsyndromet mv. Men tro mig, jeg har på nærmeste hold oplevet et barn, der i grad har været hjernevasket og det har været et levende mareridt, vil jeg gerne erkende og understrege.

Jeg har også, som den eneste (plus ovennævnte personer) haft mistanke om, at min søn havde Tourettes eller ADHD pga. hans opførsel hos mig. Og jeg så altså hverken spøgelser eller ønskede at få min søn diagnosticeret. Jeg ønskede kun at få hjælp til ham og en uholdbar situation.

Sådan kan en sag altså også se ud. 

Hør Henriette blive interviewet på Radio24syv (42:08)

Læs hendes tidligere blogindlæg

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce