Min blog om mennesker i klemme

25/10/12 11:52

Administrator

I den kommende tid vil jeg bringe anonyme historier fra den virkelige verden i de offentlige instansers vold. Jeg vil vise, hvordan systemet gang på gang tager fejl og efterlader et kølvand af smerte, som ikke går over fra dag til dag, men bliver resten af livet – i os – i vores børn, når vi bliver tvunget til at arbejde sammen med mennesker, som vi med god grund er gået fra.

Jeg taler ikke om almindelige skilsmisser mellem almindelige mennesker, men om de forhold, hvor der er vold (fysisk og/eller psykisk), stoffer og/eller alkohol eller psykisk sygdom iblandet. Inkompetencen er stor. Uvidenheden og manglen på uddannelse (og dannelse) ligeså. Påstand mod påstand mødes og ingen beviser hørt. Sådan er det og det vil I komme til at læse om.

Vidste I at man kan udvikle Post Traumatisk Stress af mobning? Det kræver ikke en krig…

For at afklare en ting før vi begynder – nogle spørgsmål, som vi bliver mødt af og som vi selv har meget vanskeligt ved at svare på: Hvorfor blev vi i forholdet og hvorfor fik vi børn med et sådant menneske? Er vi selv belastede af det ene eller andet?

Sagt forenklet er svarene er ret entydige: Vi er kvikke, pæne, fleksible og har stor indlevelsesevne og empati. De er charmerende og ved hvordan de kommer ind under huden på os og der er altid en flig af sandhed i det de siger om os. De undergraver os langsomt og umærkeligt. Vi mister os selv - vores fleksibilitet og empati fastholder os.

Vi vidste ikke, hvem de i virkeligheden var før en krise ramte – et dødsfald i familien, en flytning, en graviditet, en fyring, sygdom… Og så var det for sent. Vi sad i saksen og i bakspejlet, ville vi have gnavet poten af for at blive fri…

Hvis ordet ”Trolde” bliver brugt er det en reference til mine bøger, hvor jeg definerer Trolde sådan:
En Trold er en person, det ikke er rart at være sammen med i længden.
En som bliver ved med at såre dig, selvom du siger fra.
En Trold kan tryllebinde dig, så du bliver alligevel.

Jeg ser frem til at fortælle historier fra den virkelige verden videre her på bloggen. Jeg tror, at jo flere historier, der kommer ud i det offentlige, jo flere mennesker er der, der vil turde stå frem.

Læs den første historie her: Fra uskyldig donor til familieterrorist

Anbefalet læsning…
”Trolde om mennesker som har andre i deres vold”
Og de andre Troldebøger.
”Kvinder der elsker for meget” af Robin Norwood
”Psykopater i jakkesæt” af Sanne Udsen

Se mere på min hjemmeside

Annonce