Norske beta bloggere

14/12/10 5:23

Administrator

Herhjemme er det begrænset hvad der findes af offentlige myndigheder, der arbejder åbent og afsøgende med sociale medier - og som deler erfaringer om dette i en bred offentlighed. I Norge er der efterhånden flere "faglige" kommunale og offentlige blogs, der åbent fortæller om arbejdet med sociale teknologier og digitalisering i det hele taget.

Kommunens egen udviklingsblog

I modsætning til Manden fra kommunen er der tale om officielle institutions-blogs så det er konkrete projekter og erfaringer der deles ud af.

Der er stor forskel på hvor ofte der skrives og om hvad, men arbejdet med sociale medier fylder en del. Skriverierne giver et godt indblik i de erfaringer og udfordringer som alle, der arbejder med sociale medier i offentlig sammenhæng ofte støder på.

Fra organisationsopdragelse over arkiveringskrav til blog posts om den norske pendant til Bedst på nettet. Men hovedfokus er på nye teknologier, nye ideer og nye måder at tænke offentlig brug af digitale medier.

Kommuner i beta

Interessant nok indgår beta som et fast element i navngivningen af alle disse blogs. I princippet er det en meget rar tanke, at blogs altid er i beta, men det er også en let måde at få signaleret lidt afstand og at få skabt lidt råderum - her er plads til fri leg; det er ikke den normale kommunale boldgade.

Her er en liste med de norske kommuneblogs jeg har kunne finde. Flere af Norges bedste digitale kommuner er på listen så giv dem et kig:

http://utsira.blogspot.com/

http://beta.porsgrunn.kommune.no

http://www.betatrondheim.com/

http://baerumbeta.wordpress.com/

http://hvordan.kongsvinger.no/

http://oslobeta.wordpress.com/

http://www.sorumbeta.no/

Regeringen i beta

Endelig vil jeg gøre opmærksom regjeringen.no's blog (regjeringen.no er hjemmeside der formidler information fra den norske regering - statsministerium samt departementer). Denne blog er naturligvis også i beta:

http://beta.regjeringen.no/

God læselyst!

Udgivet på www.mandenfrakommunen.dk 13 december 2010

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce