Sommerens avis-and: Stress er ikke længere et problem

Seks ud af ti frygter, at jobbet knækker dem – men færre føler sig stressede. Sådan lød budskabet i to forskellige nyheder, som ramte de danske medier hen over sommeren. Forvirret?

En undersøgelse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed viser, at stadigt færre føler sig stressede. Det skriver arbejdsgiverne i deres online nyhedsmedie Agenda i artiklen Færre beskæftigede føler sig stressede.

Det er jo dejlige nyheder for sådan en som mig, der repræsenterer en institution med et erklæret mål om at styrke fastholdelsen på arbejdsmarkedet, bl.a. ved at hjælpe virksomheder og jobcentre med at håndtere stress. Tør jeg tro, at denne nyhed nu fører bevis for, at vores arbejde har gjort en markant forskel?

Næppe, desværre. For mens Agenda godt nok beretter om færre stressede, fortæller en anden nyhed, at det går værre end nogensinde! Nyheden er en undersøgelse lavet af analysefirmaet Wilke for avisen.dk med overskriften ’Rekord mange frygter, at jobbet knækker dem’.

Seks ud af ti frygter ifølge denne nyhed, at jobbet knækker dem, og avisen.dk citerer erhvervspsykolog Majken Blom Søefeldt for, at det primært skyldes det psykiske arbejdsmiljø.

Nu er stress og psykisk arbejdsmiljø ikke helt det samme, men forvirringen melder sig alligevel. Når man vurderer det psykiske arbejdsmiljø, skal man nemlig også undersøge, om der er stress på arbejdspladsen eller ej, og det fører til at spørge:

Går det egentlig værre eller bedre med det psykiske arbejdsmiljø på de offentlige og private arbejdspladser!?

Jeg ville gerne kunne sige, at det går bedre, men jeg tror det ikke. Vi hører noget andet i CABI. Som en af vores samarbejdspartnere, der repræsenterer flere tusinde ledere med personaleansvar udtrykker det:

”Medarbejderne rundt omkring er gasblå i ansigtet, og der er ingen til at aflaste dem. Bedre bliver det ikke af, at krisen får mange medarbejdere til at prøve at bide det i sig – for hvem vil gøre sig synlig som kandidat til den næste fyringsrunde?”

Emneord: Kommunikation, Ledige, Stress, Beskæftigelsesindsats, Cabi, David Graff, Medier
CABI på DenOffentlige.dk Viden, metoder, redskaber, best practice og netværk med virksomheder, jobcentre eller begge dele. Det er, hvad vi har samlet i en indgang til virksomheder og jobcentre....
Aktivitet: Artikler: 86 | Events: 1 | Kompetenceområder: 4

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.03.20
  POV relancerer DenOffentlige.dk

  POV International har per 1. marts 2020 overtaget driften af DenOffentlige.dk under navnet POV DenOffentlige. De to digitale medier vil fortsat udkomme på hvert sit site med separate redaktionelle profiler og som selvstændige, åbne platforme uden betalingsmur. Samarbejdet vil åbne muligheder for videndeling og debat på tværs af de to medier, siger POV’s ledelse, der også vil styrke POV DenOffentliges journalistiske indhold.

 • 26.02.20 Sundhed
  134 mio. kr. til bedre arbejdsmiljø i udvalgte brancher

  Hospitaler, slagterier, landbruget og maskinindustrien er nogle af de områder, som Arbejdstilsynet skal fokusere særligt på i 2020. Indsatser i disse brancher skal dels modvirke fysisk og psykisk nedslidning, dels sætte ind i forhold til kemi på danske arbejdspladser.

 • 15.08.19 Uddannelse
  Nyt samarbejde mellem COK og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

  COK og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) indgår et nyt samarbejde, der sætter fokus på at styrke kommunikationen i den kommunale sektor.

 • 12.06.19 Ledelse
  Stress-forskernes ni anbefalinger til ledere om bedre arbejdsliv

  Otte stress-forskere har samlet ni gode råd til ledere, som gerne vil styrke produktivitet og trivsel for medarbejdere og hjælpe dem til et arbejdsliv i balance. Anbefalingerne er et supplement til arbejdet i regeringens Stresspanel, siger forskerne.

 • 20.05.19 Velfærd
  Ny undersøgelse: Jobcentre gør sygemeldte mere syge

  Næsten syv ud af ti sygemeldte, der er tilknyttet jobcenteret, oplever at det belaster deres livskvalitet.