Ud af det ødelæggende forhold

20/12/12 2:05

Administrator

Før man som menneske overhovedet når frem til en sag i statsamtet, ligger et kæmpe arbejde med en selv. Derfor er det også så tærende, når man ikke møder den hjælp, man har brug for på den anden side.

Her kommer mine råd til hvordan man tager de første skridt til at komme ud af det ødelæggende forhold og finde sig selv igen. 

Hvordan har du det?

Er du mon i tvivl, om du er sammen med en Trold?

Jeg må lige starte med at pointere, at alle mænd, som læser med her, må tænke hun når der står han og forstå, at jeg kun skriver sådan, fordi jeg skriver ud fra mit eget feminine perspektiv.

Der findes Trolde af begge køn.

Jeg er nødt til at sige det lige ud – og jeg taler både ud fra bitter erfaring og lærdom:

Hvis du er i tvivl, så skal du ikke være i tvivl, men handle på det straks, for det bliver ikke bedre og det vil blive sværere og sværere for dig at forlade, det du er vant til. Og – der er en meget lille sandsynlighed for at Trolde ændrer sig, med mindre de selv vil og går i årelang ugentlig terapi – og hvem har den slags vedholdenhed og penge?

Dr. Steven Stosny siger, at hvis man opdager, at man er selv er Trolden, må man tage 90 % af ansvaret for helingsprocessen af forholdet. Og her går man og tror, at forhold har noget med 50/50 at gøre…

Husk at Trolden let kan bilde dig ind, at den gerne vil forandre sig og gå i terapi og vi tror på den, hver gang det lader til, at den kan se sig selv – men som regel er det et trick, for at få dig til at blive og det holder ikke i længden. Som en stor buket røde roser og et kærestebrev efter man har fået tæsk…

Vær opmærksom.

Hvis du nu alligevel er i tvivl, så er her fem af de største advarselssignaler og derefter fem redningskranse.

Rækkefølgen er vilkårlig:
Advarselssignaler:

1. Du er nervøs i selskab med Trolden (bange for at lave fejl)
2. Troldens behov kommer før dine (og børnenes) (du springer rundt for at tilfredsstille hans behov og det lykkes alligevel ikke – der er altid noget galt)
3. Dine venner og familie forsvinder ganske stille (de er ikke gode nok til dig – siger Trolden)
4. Du får stresssymptomer (ondt i maven, hovedpine, søvnbesvær, svimmelhed, depression m.v.)
5. Du brokker dig over Trolden til andre og til dig selv

Redningskranse:

a. Giv dig selv et øjebliks ro og tag nogle dybe indåndinger.
b. Gør noget godt for dig selv hver dag – pluk en blomst, stir ud ad vinduet, spis et æble meget langsomt og nyd skønheden, duften, følelsen og smagen, gå en tur.
Planlæg det dagen i forvejen, så du har noget at glæde dig til.
c. Ring til en gammel ven eller familiemedlem og drik en kop kaffe med dem eller gå en tur.
d. Tal med din læge eller terapeut – hvis det er udelukket så google PTSD og læs om det – man kan få post traumatisk stress af at blive mobbet.
Og den sværeste:
e. Lyt til dig selv. Virkelig lyt. Har du lyst til at leve sådan resten af dit liv?

Hvorfor er det sværest?

Fordi du vil være nødt til at stå ansigt til ansigt med dig selv – helt ærligt – måske for første gang I dit liv. Da jeg gjorde det, fik jeg lyst til at tage mit eget liv – hvis det sker for dig, så ved du, at du er nødt til at forandre noget i dit liv og at du har brug for hjælp. At stå ansigt til ansigt med sin smerte og sine beslutninger gennem et helt liv, kan være ufatteligt smertefuldt, men du er nødt til at gå gennem smerten for at få det bedre.

Hvorfor er det en redningskrans at gøre noget godt for sig selv?

Fordi det styrker dit selvværd og når det vokser, begrænser det ganske langsomt, hvad du vil finde dig i – i længden.

Hovedregel nummer 1:

Giv ham kun tre chancer. Hvis han slår eller på anden måde er fysisk voldelig, så er det ud nu! Lige nu – ingen chancer! Hvis du er bange for ham gælder samme regel. Ud nu!

Hvorfor kun tre chancer? Fordi, hvis han ikke lytter til dig og han bliver ved med at overskride dine grænser – ja, så har du allerede lært ham, at man kan behandle dig sådan og så bliver han ved med at flytte dine grænser mere og mere og du bliver ved med at tilgive, for vi har jo lært, at det skal man – tilgive og vende den anden kind til – men – når man får det dårligere og dårligere, så giver tilgivelse ikke længere mening.

Tilgivelse er et fantastisk værktøj til at slippe og blive fri – for det at bære nag giver dig stress og stjæler dit liv. Først når du er kommet ud på den anden side, er det tid til at slippe og for alvor tilgive – indtil da er det endnu en redningskrans, at fokusere på alle de gange dine grænser er blevet overskredet, for at du kan holde fast i dig selv og i det, at komme væk. Det er let at blive ved med at glemme og bilde sig selv ind at det ikke er så slemt og han har jo også så mange gode sider… Men – hvordan har du det??

Og find så nogen som forstår – det er ikke sikkert at nogen i din familie eller omgangskreds forstår, men det gør vi her:

Trolde på facebook

Og her vil du forstå, hvad det er Trolde kan og hvorfor, det er så svært:

Trolde på Saxo

Læs Henriette Eiby Christensens tidligere blogindlæg

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce