Vedtag så den vækstplan

09/4/13 7:05

Dansk Industri

Leder i DI Business af DI's adm. direktør Karsten Dybvad Selvfølgelig er der en fremtid for fremstillingsvirksomheder i Danmark. De spiller en nøglerolle ved at hive eksportordrer hjem til Danmark – og skaber dermed grundlag for vækst og job i andre brancher.

Men det haster med at få rettet op på Danmarks konkurrenceevne. Det understreges tydeligt med en ny rapport fra konsulentvirksomheden Boston Consulting Group. Ifølge rapporten vil 64.000 industriarbejdspladser gå tabt frem mod 2020.

Det er en dyster forudsigelse. Men heldigvis er det i høj grad op til danskerne selv, om den bliver til virkelighed. Rapporten bygger på et scenarie, hvor vi ikke gør noget. Og forhåbentlig vil hverken danskerne eller vores politikere lade stå til, mens virksomheder og job forsvinder.

Det er jo ikke naturkræfter, vi er oppe imod. Når vores naboer i Sverige og Tyskland kan genvinde det tabte efter krisen, så kan vi også!

Beskeden til vores politikere er klar: Forhandlingerne har varet længe nok. Nu er det tid til handling – med et bredt forlig i Folketinget om en vækstplan, som sænker de mest skadelige skatter og afgifter og genskaber virksomhedernes tillid til Danmark.

Selv med en ambitiøs vækstplan er Danmark ét af de dyreste steder i verden at drive virksomhed i. Derfor skal vi også være det mest produktive. Produktiviteten herhjemme har stået i stampe siden midten af 90’erne, mens landene omkring os er blevet dygtigere og mere produktive.

Det er en alvorlig udfordring, som DI’s produktivitetspanel arbejder på at finde løsninger på. I dag offentliggør panelet sine første anbefalinger til virksomheder og politikere. Med udgangspunkt i, at vi skal blive bedre til at konkurrere.

Danmark og danskerne bestemmer selv, om vi vil være et stærkt produktionsland i fremtiden. Det kræver i første omgang, at Folketinget viser ansvar og tager det første, vigtige skridt med en ambitiøs vækstplan for Danmark.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce