15 kandidater, der bliver valgt ind med sociale medier

Politik

15/11/2013 09:59

Benjamin Rud Elberth

It’s showtime. På tirsdag bliver det afgjort, hvem der kan kalde sig by- og regionsrødder. Her er de kandidater, der kommer ind, fordi de har brugt sociale medier effektivt.

Indrømmet. Jeg vover det ene øje her ved at prøve at nævne 15 ”små” kandidater, der bliver valgt ind på grund af deres brug af sociale medier – for det er stort set umuligt at bevise, at det er det, der er sket, når de personlige stemmer er talt op onsdag – men du kan se mine kriterier for, hvilke kandidater der gør det godt digitalt på http://www.bit.ly/kriterier - er der digital retfærdighed til, så ser vi følgende 15 kandidater som valgte politikere med flotte valg i næste uge:

Andreas Weidinger – bliver valgt til Borgerrepræsentation for Konservative i København. Flot kampagne digitalt, hvor alt bare fungerer og engagerer. Jeg fremhævede Andreas som bedste digitale kandidat i MetroXpress i går.

Steffen Rasmussen – Uden for liste i Aarhus, men bliver valgt. Ikke mindst på grund af fremragende Facebook-brug og styr på alt det digitale. En præstation i sig selv at blive valgt uden at have et stort parti i ryggen, men det kommer til at lykkes for Steffen. Hvis der er digital retfærdighed til i dansk politik.

Steen Wrist Ørts – Socialdemokraterne i Fredericia. Har været alle vegne på digitale medier og har endda blogget på den offentlige.dk mod den siddende borgmester. Steen kunne med sin digitale kampagne have været spidskandidat i Fredericia. Han får et kanonvalg.

Svend Roald Thorhauge – Regionskandidat i Midtjylland – kører avanceret kampagne med fuldt tryk på sociale medier med gode videoer, sjove indslag og engagement. Hold øje med ham til valget.

Gunvor Wibroe – Professionel campaigner og under sloganet ”De store skal passe på de små” har hun kørt en vild kampagne på Frederiksberg for Socialdemokraterne, hvor hun bliver nyvalgt kommunalrod. Har bundet sin digitale kampagne sammen med sine aktiviteter i den virkelige verden og laver ”en ren Obama.” Hun sprænger sin liste.

Erik Willumsgaard – Socialdemokraterne i København. Er måske den mest insisterende kandidat på sociale medier i hele landet. Skriver konstant. Er alle vegne på Twitter og Facebook. Har han ikke bedt om din stemme i et kommentarfelt nær dig, er du en af dem, DR kan bruge i reklamerne for ”Jeg betaler ikke licens, fordi jeg er hulemand”. Erik er på vippen, men de sociale medier giver ham valg.

Lilian Parker Kaule – Liberal Alliance i København. Hun får valg, fordi hun gennem Facebook har ramt vælgerne. Simpelt og effektivt.

Caroline Stage – Venstre i København – Flyvende på Facebook. Kører negativ kampagne mod Frank Jensen, der bliver delt massivt. Svarer godt for sig. Det giver valg.

Jeppe Fransson – Radikale i Roskilde – og nummer 6 på listen. Han kommer til at sprænge listen – fordi han er aktiv på sociale medier og rammer vælgerne. Flot overall digital tilstedeværelse.

Noah Nevado – Radikale i Høje Taastrup – Skal en kandidat vælges på grund af Twitter og en god portion vilje, er det Noah. Find hans Google-annonce, før den finder dig ;-)

Peter Christensen – Regionskandidat i Region Nord for Socialdemokraterne. Peter har fået styr på sin digitale tilstedeværelse og kører fuld tryk på tværs af net, print og ”in real life”. Peter ryger i Regionsrådet for første gang og får et flot valg, fordi han har kapret stemmer fra unge vælgere.

Lisbeth Lauritsen – Byrådskandidat for Socialdemokraterne i Aalborg. Er en af de eneste kandidater, der har gjort det fornuftigt på Instagram og bruger billeder massivt. Lisbeth har især i den sidste del af valgkampen overhalet mange på sin liste.

Christian Hede Hagelskjær – Endnu en ung byrådskandidat for S. Han får kanonvalg for brug af video på Facebook og allround rigtig fin digital kampagne.

Birgitte Vind – Socialdemokraterne i Vejle – Ikke en ”lille” kandidat i Vejle, men en utraditionel kandidat på min liste her. Birgitte har lært sig det digitale fra bunden – og det virker. Hun fik flot valg i 2009, hvor hun sprængte listen – bla. på grund af en flot Facebook-strategi, og hun gør det igen. Hun bruger Facebook fremragende. Den bedste ”lidt mere modne” S-kandidat på sociale medier ift. budgetter (fik jeg skrevet det pænt nok, uden at sige noget om alder?). Er også begyndt at gøre noget på Twitter.

Kristian Heegaard – Radikale i Fredensborg – Gør det fremragende digitalt. Stor fanside på Facebook. Bruger Google-annoncering. Kører løs på Twitter. Allerede byrådsmedlem, men kommer til at få et fremragende valg i 2013.

Held og lykke til alle på min liste. Det kræver vildt hårdt arbejde at gøre det, I gør. Bliver I ikke valgt med flotte stemmetal, er der ingen digital retfærdighed til.

Mest Læste

Annonce