Aarhus er danmarksmester i at afsløre socialt bedrageri

Social

08/12/2011 14:31

Nick Allentoft

Aarhus Kommune ligger helt i top, når det gælder om at afsløre socialt bedrageri. Det viser en ny rundspørge, som bladet Danske Kommuner netop har offentliggjort.

Aarhus Kommune viser vejen, når det gælder om at afsløre sociale bedragere. En styrket og målrettet indsats sikrer, at kommunens kontrolgrupper i løbet af blot de seneste to år har afsløret bedrageri for 57 millioner kroner. Dermed topper Aarhus listen i en ny undersøgelse foretaget af bladet Danske Kommuner.

”Socialt bedrageri er tyveri fra fællesskabet. Det vil vi ikke finde os i, og derfor har vi helt bevidst styrket indsatsen på dette område, og det vil vi også gøre i de kommende år. Ingen sociale bedragere skal kunne føle sig sikre i Aarhus,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Marc Perera Christensen.

Indsatsen har bl.a. bestået af en kampagne, hvor Kultur og Borgerservice har udgivet en ”Håndbog i socialt bedrageri”. Håndbogen vakte stor opsigt og førte til mange henvendelser til kommunens kontrolgruppe. Men også kommunens ansættelse af fire tidligere politibetjente til at foretage tilfældige observationer har vist sig særdeles effektiv.

”Det er sager om ydelser til enlige forsørgere, der påkalder sig særlig bevågenhed, og hvor der ofte er der noget at komme efter,” siger rådmanden.

Hver anden henvendelse om socialt bedrageri medfører, den pågældende borger får standset sin ydelse eller bliver mødt med krav om tilbagebetaling af uretmæssige opnåede ydelser. I gennemsnit snyder bedragerne fællesskabet for cirka 100.000 kroner
om året.

”Den nye opgørelse viser, at det kan betale sig at gøre en ekstra indsats. I Aarhus vil vi ikke hvile på laurbærrene, men fortsat forsøge at afprøve nye metoder til at komme bedrageriet til livs,” siger Marc Perera Christensen.

 

Mest Læste

Annonce