Her er de 20 dårligste kommuner på beskæftigelsesområdet

Social

28/05/2019 07:54

Nick Allentoft

En liste fra Beskæftigelsesministeriet sammenligner kommunernes evne til at bringe borgere i job ud fra kommunens profil. Her er de tyve ringeste og ti bedste.

Det er vanskeligt at sammenligne kommuner i Danmark, for der er forskel på huspriser, jobmuligheder, demografi og den lokale økonomi. Beskæftigelsesministeriet har dog bedt det Nationale Forskningscenter for Velfærd, VIVE, lave en model, der kan sammenligne kommunernes indsats med at bringe borgere i beskæftigelse.

VIVE har lavet en model, der tager højde for en række forhold.

Sådan får du bedre sagsbehandling

Læs anbefalinger til bedre offentlig sagsbehandling her.

Det handler om at insistere på de nødvendige informationer. 

“Det lokale arbejdsmarked beskrives via en række forskellige oplysninger om det pendlingsområde, som kommunen er en del af. Det drejer sig om omfanget af ansatte fordelt på brancher, uddannelsesniveauet, oprindelseslande, aldersfordeling, og om kommunen ligger tæt på en af de store byer,” forklarer Beskæftigelsesministeriet om beregningerne bag modellen.

Der er således taget højde for faktorer som sundhed, socialøkonomiske forhold, aldersfordeling, arbejdsmarkedets sammensætning og kommunens geografiske placering og forhold.

Ideen er, at tage højde for de særlige forhold, der er gældende for den enkelte kommune, så listen bliver så reel som mulig.

På listen optræder måske ikke så overraskende flere småøer og Langeland Kommune, men en nordsjællandsk kommune som Gribskov skiller sig ud sammen med Haderslev, Fredericia, Ikast-Brande og endnu en nordsjællands kommune som Frederikssund.  

Når det hele køres gennem VIVE’s regnemaskine får man således svaret på, hvilke kommer der gør det dårligst på beskæftigelsesområdet - men husk: Når man laver ranking er der altid nogen, der er dårligst og nogen, der er bedst. Det kan ændre sig over tid, og her kan det være interessant at følge Fredericia, som aktuelt er den 10. ringeste kommune på beskæftigelsesområdet ifølge VIVE-listen. Fredericia har det seneste år arbejdet målrettet på at skabe Danmarks bedste jobcenter, som du kan læse mere om her.

Her er de tyve ringeste kommuner på beskæftigelsesområdet ifølge VIVE's model:

(den første er den ringeste) (Se alle kommuner og forklaringer hos Beskæftigelsesministeriet) Samsø Stevns Langeland Fanø Gribskov Læsø Ikast-Brande Haderslev Fredericia Frederikssund Odsherred Silkeborg Dragør Halsnæs Odder Kalundborg Faxe Horsens Høje Tåstrup Albertslund København

 

Mest Læste

Annonce