Landbrugsstyrelsen ansætter to nye vicedirektører

Ledelse

18/12/19 6:07

Jon Simonsen og Gitte Jensen-Fangel er ansat som nye vicedirektører i Landbrugsstyrelsen. De kommer fra henholdvis Moderniseringsstyrelsen og sundhedsvæsenet.

Fra februar er direktionen i Landbrugsstyrelsen igen fuldt besat. Der tiltræder Jon Simonsen som ny vicedirektør med ansvar for ressourceområdet, mens Gitte Jensen-Fangel bliver ny vicedirektør for Kunder & Produktion.

- Vi får to stærke ledere ind i direktionen. Både Jon og Gitte kommer med solid erfaring fra det offentlige og kan uden tvivl være med til at udvikle Landbrugsstyrelsen og sikre, at vi kommer i mål med vores ambitiøse strategi, som skal gøre det nemt og enkelt at være kunde hos os, siger direktør i Landbrugsstyrelsen Jette Petersen.

Vender tilbage til Miljø- og Fødevareministeriets koncern

Jon Simonsen får ansvaret for Landbrugsstyrelsens HR, økonomi, jura og it. Han kommer fra en stilling som koncernøkonomichef i Moderniseringsstyrelsen og har tidligere været økonomichef i Fødevarestyrelsen samt ansat i Beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune.

- Det føles lidt som at vende hjem til Miljø- og Fødevareministeriets område. Jeg glæder mig blandt andet til at levere nogle gode og hurtige IT-løsninger, som gør det nemt at være kunde i Landbrugsstyrelsen. Og så glæder jeg mig til at møde alle medarbejdere, kollegaer og samarbejdspartnere i og omkring styrelsen, siger Jon Simonsen.

Jon er gift og har fire børn i alderen to til 13 år. Jon afløser Sarah Børner, som tidligere i år blev ny afdelingschef i Miljø- og Fødevareministeriets departement.

Fra sundhedsvæsenet til landbrugsområdet

Gitte Jensen-Fangel får ansvaret for sagsbehandling, jordbrugskontrol samt jordfordeling & landbrugslov. Hun kommer fra en stilling som vicedirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital og som Chief Clinical Information Officer i Region Hovedstaden. Hun kommer med en lang erfaring som vicedirektør på diverse hospitaler.

- Landbrugserhvervet har en stor samfundsmæssig betydning i Danmark. Det glæder jeg mig til at bidrage til. Det er et stort og nyt område, jeg kaster mig ud i, men jeg har en solid ledelseserfaring, som jeg glæder mig til at bruge på et nyt område. Ligesom sundhedsvæsenet er det helt afgørende, at Landbrugsstyrelsen har en sikker drift, som skaber værdi for landmænd og konsulenter. Derudover glæder jeg mig til at tilbringe det meste af min arbejdsuge i det sønderjyske, siger Gitte Jensen-Fangel.

Privat er Gitte gift og har fire børn og seks børnebørn. Gitte afløser Steen Silberg Thomsen, som stoppede i Landbrugsstyrelsen i slutningen af august.

Begge vicedirektører stater den 3. februar 2020. Med de to nye består Landbrugsstyrelsens direktion af direktør Jette Petersen, vicedirektør Louise Piester, vicedirektør Jon Simonsen og vicedirektør Gitte Jensen-Fangel.

Annonce