Dokumentaren ”Min barndom i helvede” nu som undervisning

Velfærd

15/8/13 1:25

Huset Zornig

Den prisvindende dokumentar ”Min barndom i helvede” med Lisbeth Zornig Andersen bliver nu udgivet som undervisningsmateriale.

Dokumentaren skildrer hvordan den tidligere børnerådsformand Lisbeth Zornig Andersen rejser tilbage i barndommen for at konfrontere de voksne, der svigtede, og lod hende vokse op i en hverdag med druk, vold, seksuelt misbrug og talløse institutionsophold. Nu har Kragefilm og Livmodlab med støtte fra Egmont Fonden bearbejdet materialet til en undervisningspakke med fem kortfilm, hvor der indgår ikke tidligere viste optagelser.

”Jeg håber, at undervisningsmaterialet kan gøre det lettere for alle, der arbejder med udsatte børn, at forstå deres virkelighed og bedre gribe ind, før livet er kørt af sporet,” siger Lisbeth Zornig Andersen, der er stifter af Huset Zornig og formand for den sociale tænketank SIF, og har været konsulent på undervisningsmaterialet.

Lisbeth Zornig Andersen lykkedes at bryde det sociale mønster og få en universitetsuddannelse og karriere. Hendes tre brødre gik derimod til grunde. En er død, de to andre er førtidspensionister, den ene HIV-positiv.

”Historien om Lisbeth Zornig Andersen er en skræmmende øjenåbner. Den viser med al tydelighed, at anbragte børn er nogle af de allermest sårbare. I Egmont Fonden tror vi på, at filmen sammen med et undervisningsmateriale vil åbne endnu flere øjne og bidrage til, at anbragte børn på sigt får mere og bedre støtte,” siger Henriette Christiansen, direktør for Egmont Fondens støtte- og bevillingsadministration.

Takket være støtte fra Egmont Fonden er undervisningsmaterialet frit tilgængeligt for alle påwww.udsatteundervisning.dk. Det består af en DVD med de fem nye film, tv-dokumentaren, et hæfte med baggrund og korte oplæg til diskussion, samt et stort skriftligt baggrundsmateriale. Undervisningspakken udkommer den 13. august og er målrettet socialrådgivere, lærere, pædagoger, studerende, udsatte unge og elever i de ældste klasser i folkeskolen.

Huset Zornig har indarbejdet undervisningsmaterialet i husets kurser, især ”360 grader om den udsatte familie”, og har samtidig etableret et nyt kursus, der træner undervisere i at anvende den nye undervisningspakke. Læs mere på www.husetzornig.dk.

 

For yderligere oplysninger kontakt

Lisbeth Zornig Andersen, Huset Zornig, mobil 28407205

Mette Korsgaard, Krage Film, mobil 60171387

eller

Mikael Lindholm, Huset Zornig, 20409526

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.