Dokumentaren ”Min barndom i helvede” nu som undervisning

Velfærd

15/08/2013 15:25

Huset Zornig

Den prisvindende dokumentar ”Min barndom i helvede” med Lisbeth Zornig Andersen bliver nu udgivet som undervisningsmateriale.

Dokumentaren skildrer hvordan den tidligere børnerådsformand Lisbeth Zornig Andersen rejser tilbage i barndommen for at konfrontere de voksne, der svigtede, og lod hende vokse op i en hverdag med druk, vold, seksuelt misbrug og talløse institutionsophold. Nu har Kragefilm og Livmodlab med støtte fra Egmont Fonden bearbejdet materialet til en undervisningspakke med fem kortfilm, hvor der indgår ikke tidligere viste optagelser.

”Jeg håber, at undervisningsmaterialet kan gøre det lettere for alle, der arbejder med udsatte børn, at forstå deres virkelighed og bedre gribe ind, før livet er kørt af sporet,” siger Lisbeth Zornig Andersen, der er stifter af Huset Zornig og formand for den sociale tænketank SIF, og har været konsulent på undervisningsmaterialet.

Lisbeth Zornig Andersen lykkedes at bryde det sociale mønster og få en universitetsuddannelse og karriere. Hendes tre brødre gik derimod til grunde. En er død, de to andre er førtidspensionister, den ene HIV-positiv.

”Historien om Lisbeth Zornig Andersen er en skræmmende øjenåbner. Den viser med al tydelighed, at anbragte børn er nogle af de allermest sårbare. I Egmont Fonden tror vi på, at filmen sammen med et undervisningsmateriale vil åbne endnu flere øjne og bidrage til, at anbragte børn på sigt får mere og bedre støtte,” siger Henriette Christiansen, direktør for Egmont Fondens støtte- og bevillingsadministration.

Takket være støtte fra Egmont Fonden er undervisningsmaterialet frit tilgængeligt for alle påwww.udsatteundervisning.dk. Det består af en DVD med de fem nye film, tv-dokumentaren, et hæfte med baggrund og korte oplæg til diskussion, samt et stort skriftligt baggrundsmateriale. Undervisningspakken udkommer den 13. august og er målrettet socialrådgivere, lærere, pædagoger, studerende, udsatte unge og elever i de ældste klasser i folkeskolen.

Huset Zornig har indarbejdet undervisningsmaterialet i husets kurser, især ”360 grader om den udsatte familie”, og har samtidig etableret et nyt kursus, der træner undervisere i at anvende den nye undervisningspakke. Læs mere på www.husetzornig.dk.

 

For yderligere oplysninger kontakt

Lisbeth Zornig Andersen, Huset Zornig, mobil 28407205

Mette Korsgaard, Krage Film, mobil 60171387

eller

Mikael Lindholm, Huset Zornig, 20409526

Mest Læste

Annonce