Ny dansk rapsang vil give socialt udsatte en stemme

Velfærd

06/09/2013 08:47

Huset Zornig

Socialt udsatte har også en stemme, og den skal høres til kommunalvalget, mener Lisbeth Zornig Andersen, som har startet kampagnen Stemmer på Kanten. Nu har to talentfulde unge kvinder lavet sangen ”Stemmer på kanten”, som støtter kampagnen.

Socialt udsatte mangler politisk indflydelse, mener Lisbeth Zornig Andersen. Nu støtter to talentfulde unge kvinder, Sara Libra Locc og Yasmin Elvira, valgkampen Stemmer på Kanten for socialt udsattes stemmer med en ny dansk rapsang. Sangen hedder ”Stemmer på kanten”.
De to unge sangerinder har nogle helt særlige grunde til at støtte kampagnen for socialt udsatte. De har nemlig begge to selv været en del af det miljø, som de nu er med til at kæmpe for. Hvis nogen kan forstå, hvordan det er at leve et svært liv som socialt udsat, så er det Sara Libra Locc, som er rapper på sangen. Begge hendes forældre var psykisk syge, og moderen var misbruger. Da Sara Libra Locc blev født, blev hun fjernet med det samme, hvorefter hun lå med abstinenser i 3 uger fra fødslen. Sidenhen blev hun diagnosticeret med skizofreni og indlagt fordi hun hallucinerede og havde personlighedsforstyrrelser.

På grund af det manglende overskud stemte Sara Libra Locc ikke selv ved sidste kommunalvalg i 2009, og hun fortæller, at manglende overskud kan gøre hverdagsaktiviteter umulige at overkomme.
»Når man ikke har så meget overskud, kan det være svært at sætte sig ind i alt det med politik. Det tror jeg, bliver nemmere med Stemmer på Kanten. Jeg støtter det alt det jeg kan. Der kan ske meget, hvis alle stemmer,« lyder det fra Sara Libra Locc.
Musikken har hjulpet hende, og blandt andet på grund af sit talent og sin stemme har hun det langt bedre i dag, Nu vil hun gerne hjælpe andre.
»Mine tekster er meget personlige, og når jeg har indspillet, er det ligesom terapi for mig. Så kommer det ligesom ud af systemet,« fortæller Sara Libra Locc og fortsætter: »I starten var det noget lort, men jeg blev ved. Man skal bare hoppe ud i det, ” lyder rådet.
Også sangens anden sangerinde har været igennem en hel del, før hun fandt sin stemme og sin vej i livet.
»Jeg har som barn været meget afhængig af veninder og søde mødre, der kunne give mig et sted at sove. Jeg søgte altid efter et sted, hvor jeg kunne sove om natten, for ikke at skulle hjem. Så jeg kan meget nemt sætte mig ind i, hvordan det er,« fortæller Yasmin Elvira, som er forsanger i sangen ”Stemmer på kanten”. Desuden har hendes mand Asger Steenholdt, fra Big Fat Snake, lavet beatet til nummeret.
»Min stemme har holdt mig i hånden siden jeg var 10 år gammel. Den gav mig lyst og mod til at komme videre, og det har været min støtte. Nu går min stemme og mit hjerte ud til dem, der ikke har været ligeså heldige som mig,« lyder det fra Yasmin Elvira.
For Yasmin Elvira er der mere i det, end at hjælpe socialt udsatte med at komme til stemmeurnerne. Det handler om at bruge sin stemme og om at turde gøre noget.
»For mig handler det også om, at bruge sin stemme som menneske. At vise hvem man er. Give en lyd. Det er sådan, jeg tænker om at give en stemme. At give folk mod til at folde sig ud,« forklarer Yasmin Elvira, der blogger om blandt andet sin oplevelse med Stemmer på Kanten på www.yasminelvira.dk
”Stemmer på kanten” kan hentes på Itunes allerede nu.

Mest Læste

Annonce