Stor interesse for åbning af valgkampskontorer på Lolland

Bæredygtighed

26/08/2013 12:11

Huset Zornig

Over 100 mennesker mødte op til åbningen af kontorerne på Axel Torv i Nakskov, 16 har allerede skrevet sig på frivilliglisten. Der var god stemning og stor opbakning til Lisbeth Zornig Andersens initiativ Stemmer på Kanten.

”Vi havde slet ikke turde håbe på, at det gik så godt,” siger Yvonne Guldberg, der er kampagneleder for Stemmer på Kanten i Nakskov. Kampagnelederne havde frem til åbningen kl. 10.30 ”trampet lidt rundt om den varme grød”, og ventet på, om borgerne i Nakskov havde bidt på invitationerne. Om der nu var nogen, der ville være med til at sætte socialt udsattes stemmer på dagsordenen på Lolland. Men deres tvivl blev gjort skamme, for det væltede ind med frivillige. Der var både lokale forretningsfolk, forskellige organisationer og private, der meldte sig på frivilliglisten.

Guldborgsund Most havde doneret 125 flasker æblemost til lejligheden, og Jyske Banks gamle lokaler blev på kort tid fyldt med nysgerrige og interesserede borgere. Lisbeth Zornig Andersen bød velkommen til de mange fremmødte, hvorefter borgmester Stig Vestergaard i sin tale bakkede fuldt op om projektet, og takkede Lisbeth Zornig Andersen for at have startet initiativet.

”Da jeg hørte om det her, var jeg slet ikke i tvivl om, at det er et vigtigt initiativ. Ved sidste kommunalvalg fik vi et hak i tuden med en rekordlav valgdeltagelse. Hvis vi vil ændre den kurve, skal vi have fat i de unge og de socialt udsatte som Stemmer på Kanten har fokus på”, sagde Stig Vestergaard i talen til de fremmødte.

Natteravnene i Nakskov mødte op, og formand for Natteravnene Christina Frederiksen er begejstret: ”Det er et rigtig godt initiativ. Vi lever i et demokratisk samfund lige meget hvilken baggrund man har, så det kan vi kun støtte”.

Hun tilføjer, at Natteravnene sagtens kan forestille sig et samarbejde med Stemmer på Kanten i kontakten med socialt udsatte.

Flere af de fremmødte understregede, at de gerne vil være med til at ændre det negative billede som Lolland forbindes med. Forandringslysten og støtten er tydelig, og æblemosten ryger hurtigt.

En af dem der meldte sig på frivilliglisten er Martin Schlaikjær. Det var hans matematiklærer på VUC, der havde fortalt ham om åbningen. Han vil gerne være med til at gøre en forskel: ”Det er rigtig godt, at vi tager fat der, hvor andre tænker, at det er for besværligt. Så jeg vil gerne være med til at sætte den her dagsorden”, siger han.

Heidi Mersebak fra Den Boligsociale Front, står også klar til at samarbejde med Stemmer på Kanten: ”Det ville være oplagt at supplere hinanden. Fra mit arbejde ved jeg, at der er mange grunde til, at mange ikke når til stemmeurnerne. Men det er rigtig vigtigt, at de gør det; at de selv kommer til orde. Deres budskaber skal også frem”, siger Heidi, der også arbejder med projektet Second Chance for tidligere anbragte unge.

Efter åbningen var Lisbeth Zornig Andersen overvældet: ”Jeg havde slet ikke regnet med det fremmøde og den opbakning. Kampagnen er nu officielt i gang på Lolland, og Stemmer på Kanten vil gerne takke Guldborgsund Most for de 125 flasker, Kvickly for den donerede kaffe, Super Best for chips og Nakskov kommune for lån af borde og stole. Og selvfølgelig stor tak til alle de fremmødte”.

For at melde sig som frivillig kan man tage kontakt til Stemmer på Kanten på:
[email protected] eller [email protected]

For mere information om kampagnen eller indvielsen på Lolland, kontakt:
Kampagnekoordinator Bettina Smed: 60 17 72 05
Eller lokal kampagneleder Yvonne Guldberg: 28 29 99 11

Mest Læste

Annonce