Derfor bliver din låneansøgning ikke godkendt

01/01/2018 01:00

Hvis du gentagne gange har oplevet at få afslag, når du har ansøgt om et lån, kan det være ekstremt frustrerende, at der ikke følger en begrundelse med afslaget.
Måske bruger du en masse tid og energi på at overveje, hvad grundene til afslaget kan være. For at undgå denne frustration, kan det være en god idé, at du forholder dig realistisk til dét at låne penge online.    Det vil med stor sandsynlighed både give dig afklaring samt være med til at optimere dine chancer for at blive godkendt, næste gang du ansøger om et lån.   At udlåne penge er ren forretning Når en virksomhed udbyder lån, er det selvfølgelig for at tjene penge. Her er der tale om et forretningskoncept, der handler om profit.   Når du kender til virksomhedens bevæggrunde for at låne penge ud, er det meget nemmere at forstå og acceptere, hvorfor du måske ikke bliver godkendt som ansøger til et lån.   Hvornår risikerer du ikke at blive godkendt? Den væsentligste grund til, at du ikke bliver godkendt til et lån, er når långiveren vurderer, at du ikke er i stand til at betale lånet tilbage inden for den aftalte løbetid. Der er altså stor risiko for ikke at blive godkendt til et lån, hvis udbyderen af lånet mistænker, at du som låneansøger vil misligholde lånet.   De 2 hovedårsager til denne mistanke er følgende:  

   1. Du er registreret i RKI eller Debitor Registret

Står du i et af disse registre, betyder det, at du anses for at være en dårlig betaler. Du kan havne i et eller flere af disse registre, når private kreditorer indberetter dig, hvis du skylder dem penge, og har undladt at betale af på gælden.   Når du ansøger om et lån, tjekker låneudbyderen, om du står i et af registrene. Det gør låneudbyderen nemt og hurtigt ved hjælp af dit CPR-nummer og NemID. Er du registreret i f. eks. RKI, bliver du stående i registeret i maksimalt 5 år. Betaler du din gæld, bliver du selvfølgelig slettet med det samme. Er du som låneansøger registreret i et debitorregister, er dine chancer for at optage et lån stort set lig nul, uanset om der ansøges om lån i en bank eller hos en låneudbyder online.      2. Din indkomst er for lav   Har du en for lav indkomst i forhold til størrelsen på afdragene af det ønskede lån? Så vil låneudbyderen måske vurdere, at du ikke er i stand til at tilbagebetale lånet inden for lånets aftalte løbetid. Flere af de virksomheder, der udbyder lån, har faste krav til indkomst. Ved du på forhånd, at din indkomst ikke opfylder disse krav, er det nok bedre at rette opmærksomheden mod en anden udbyder.   Du kan læse meget mere om, hvordan du optimerer dine chancer for at blive godkendt til et lån hos fair-laan.dk. Her finder du også gode råd til din låneproces, så du har større chance for at blive godkendt.  

Mest Læste

Annonce