Guide: Sådan kommer du af med din gæld

Sponsoreret

01/3/21 8:47

Jonas Johansen

I bund og grund ved alle jo, hvordan man kommer af med sin gæld – det gør man ved at betale pengene tilbage. Men for mange kan det være svært at overskue hvordan man kommer i gang med det. Specielt hvis man ikke føler at har råd til at betale af på sin gæld. Er du en ovenstående situation, så kommer der her et par råd til dig. 

Få et overblik over din gæld 

Først og fremmest er det vigtigt at få et overblik over din gæld. Selvom det kan virke skræmmende eller uoverskueligt hvis gælden er stor, så er det vigtigt. Hvis ikke du har et overblik over din gæld, er det svært at vide om du betaler af på alt din gæld nemlig. 

Kig på din indkomst og sammensæt et budget 

Når du har et overblik over din gæld, så er det tid til at kigge på din indkomst og dine udgifter og derefter lave et budget. Når du har lavet dit budget og bestemt dig, får hvad maksimalt på bruge på forbrug, så kan du nemmere holde styr på økonomien. Når det er sagt, så bestemmer du trods alt selv hvad du bruger pengene til forbrug på. Er du derfor vild med online spil og bet så kan du sagtens stadigvæk gøre det, hvis blot du betaler af til alle dine kreditorer også. Når du har fået et overblik over din gæld og dermed har taget hånd om den ved, at sørge for at betale af på hele din gæld, så er resten af pengene der er tilbage dine. Du bestemmer derfor selv hvad du vil bruge dem på uanset om det er på mad, tøj, sko eller online spil. Når blot du betaler hvad du skal, så er der ingen der undre sig over hvad du bruger de resterende penge på. 

Se om det er muligt at samle hele din gæld et sted 

Har du fået taget mange små lån med en høj rente, så kan du se om det er muligt for dig at samle alt din gæld et sted med en lavere rente. På den måde kan du nemmere og hurtigere komme af med din gæld. Når du samler alt din gæld et sted så vil det også være nemmere for dig at have overblik over din gæld. Derudover så afdrag med så meget du kan hver måned, det kan nemlig gøre en stor forskel for hvornår du bliver gældfri. 

Annonce