- Ikke godt nok, lyder det fra undervisningsminister Christine Antorini (S).
- Ikke godt nok, lyder det fra undervisningsminister Christine Antorini (S).

11.500 elever er for dårlige til en ungdomsuddannelse

Velfærd

16/12/13 9:15

Undervisningsministeren er skuffet over, at så mange elever ikke bestod dansk og matematik i sommer.

Hver sjette elev, der afsluttede folkeskolens 9. klasse i sommer, bestod ikke i dansk og matematik. Det viser en analyse, AE-Rådet har foretaget for Metroxpress på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

- Ikke godt nok, lyder det fra undervisningsminister Christine Antorini (S).

Der er tale om mere end 11.500 ud af 70.000 elever, der ikke mindst opnåede karakteren 02 i både dansk og matematik - cirka halvdelen, fordi de slet ikke gik op til prøverne.

Dermed opfylder de ikke de adgangskrav til gymnasier og erhvervsskoler, der ventes at træde i kraft næste sommer.

- Vi gør de unge en kæmpe bjørnetjeneste ved at lade som om, de sagtens kan blive faglærte, selv om de ikke har bestået dansk eller matematik, for vi ved, at alt for mange falder fra undervejs, fordi de grundlæggende faglige forudsætninger ikke er i orden, siger Antorini til Metroxpress.

Christine Antorini påpeger, at de unge, der ikke lever op til adgangskravene, for eksempel kan gå i gang med en erhvervsrettet 10. klasse og dermed blive bedre til at læse, skrive og regne.

Lars Andersen, direktør i AE-Rådet, mener, at de svageste elever ikke får nok hjælp.

- Det viser, hvor stort behovet er for, at der bliver taget fat i folkeskolen. Specielt for dem, der ikke er så bogligt orienterede, siger Lars Andersen til Metroxpress.

Han håber ligesom Christine Antorini på, at regeringens folkeskolereform kan løse problemet.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.