AE til det offentlige: Brug nu hele budgettet

Ledelse

27/05/2014 12:21

Freja Eriksen

Selv om det går den rigtige vej med dansk økonomi, er væksten stadig skrøbelig.

Det går den rigtige vej for dansk økonomi, men det er for tidligt at have armene over hovedet. Det vurderer formanden for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), økonomiprofessor Per Kongshøj Madsen.

- Det går bedre, men den danske vækstsituation er fortsat skrøbelig. Vi må for alt i verden ikke stramme finanspolitikken, før vi har set en ordentlig vending i dansk økonomi, siger Per Kongshøj Madsen i en kommentar til de økonomiske vismænds vurdering af dansk økonomi tirsdag.

Per Kongshøj Madsen repræsenteret Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i Det Økonomiske Råd, hvor vismændene udgør formandskabet.

AE-formanden minder om, at "sidste gang vi oplevede bedringer i dansk økonomi, gennemførte man den såkaldte genopretningspakke i foråret 2010". 

- Her hev man de spæde positive takter ud af dansk økonomi ved at stramme finanspolitikken. Lige siden har vi haft økonomisk dødvande. Den fejl må ikke gentages, lyde det advarende fra Per Kongshøj Madsen.

Der kan ifølge vismændene være hjælp at hente til økonomien, hvis det offentlige bruger de budgetter, der er afsat. Udgifterne til forbrug i det offentlige har de senere år ligget markant under det, der har været budgetteret. 

Vismændene anbefaler derfor, at det offentlige bruger de penge, der er afsat i de offentlige budgetter til forbrug og service - hverken mere eller mindre. 

- Vi deler vismændenes bekymring. Det er svært at styre Danmark helt ud af krisen, når det offentliges underforbrug bremser vækst og beskæftigelse.

- Det går bedre i dansk økonomi, men vi er langt fra normale tilstande. Det offentlige underforbrug kostede sidste år tusindvis af job. Det er ærgerligt, konstaterer AE’s formand.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce