Foto: Trine Søndergaard

Aftale: Nu skal lokale politikere have mere i løn

Politik

27/03/2014 09:17

Arbejdsbyrden er vokset for politikerne i kommuner og regioner. Derfor skal de have mere i løn, siger Vestager

Regeringen og Venstre, SF og Konservative har indgået aftale om at give menige kommunal- og regionalpolitikere mere i løn. Samtidig skal lokalpolitikernes løn fremover løbende reguleres op, så de afspejler den faktiske lønudvikling.

Det oplyser økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i en pressemeddelelse.

Allerede på KL-topmødet i sidste uge varslede Margrethe Vestager lønstigninger til politikerne i kommuner og regioner.

- Vores lokalpolitikere laver et vigtigt stykke arbejde, og over de seneste år er både arbejdsbyrden og ansvaret vokset. Derfor er det i orden at de får reguleret deres løn, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager i en pressemeddelelse.

Hun lægger vægt på, at lønningerne siden 1996 ikke fulgt med den faktiske lønudvikling. Forslaget ventes at koste 52 millioner kroner årligt. Lønstigningen kommer til at gælde fra 1. juli 2014.

Aftaleparterne er samtidig blevet enige om at nedsætte en kommission, der skal vurdere, om lønnen til borgmestre, regionsrådsformænd samt folketingsmedlemmer og ministre er tidssvarende.

- Vi har lyttet til den kritik og debat, der har været af politikeres løn og pensionsforhold. Derfor har vi valgt at nedsætte en kommission, der skal sikre, at vi får et mere enkelt og gennemsigtigt system, siger Margrethe Vestager.

Hun vil inden påske fremsætte et beslutningsforslag i Folketinget om nedsættelse af kommissionen. Aftaleparterne forventer, at en kommission vil kunne komme med anbefalinger inden slutningen af 2015.

Det kommer dog til at være noget tid før eventuelle ændringer af de helt tunge politikeres løn kan komme på tale. For borgmestre og regionsrådsformænd skal ændringerne træde i kraft 1. januar 2018.

For ministre og folketingspolitikere skal ændringerne træde i kraft efter næste folketingsvalg igen.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce