Allerøds byrødder skal tale pænere til hinanden

Politik

26/2/14 10:29

Nick Allentoft

- Mød til tiden! Tal pænt til og om andre og anerkend flertallets beslutning! Selvom de allerede har retningslinjer på området, skal byrådet i Allerød Kommune igen mindes om at opføre sig ordentligt og tale pænt til hinanden.

Den skarpe tone fra valgkampen sidste, hvor særligt Erik Lund (K) og John Køhler (V) krydsede verbale klinger, er nemlig fortsat i byrådssalen efter kommunalvalget.

Byrødder skal igen mindes om ansvaret for at sikre en god tone Derfor vil Allerød kommune endnu engang forsøge sig med retningslinjer for byrådsmedlemmernes opførsel.

Kommunen vedtog allerede for fire år siden, at byrådsmedlemmerne blandt andet har "et særligt ansvar for at sikre en god tone". Men på trods af de eksisterende guidelines, er det nødvendigt med en gentagelse.

- Udgangspunktet har været, at vi skulle sætte os ned, inden der var problemer og så finde ud af nogle regler, vi kunne leve op til alle sammen, og det har vi gjort, siger Allerød Kommunes konservative borgmester, Jørgen Johansen.

Retningslinjer skal sikre den gode tone i hverdagene - ikke under valgkampe Det er i det daglige arbejde, at retningslinjerne giver mening. Borgmesteren mener dog ikke, at de kunne have forhindret byrøddernes spydige kommentarer under den ophedede valgkamp.

- Vores dialog om de her ting gør en forskel. I situationen omkring valget tror jeg ikke, at det ville være anderledes, siger borgmester Jørgen Johansen.

Kommunalvalgsforsker Roger Buch kalder Allerøds byråds regler for en erkendelse af virkeligheden:

- De her regler handler om andet end at tale pænt til hinanden. Det handler også om spillereglerne for det politiske arbejde og om hvordan man egentlig er politiker. Det er meget fornuftigt, hvis ethvert byråd drøfter de her ting, men det ændrer ikke den førte politik. Det er stadig argumenter og mandater, der afgør politikken, siger han.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.