Analyse: Fleksjobbere er stadig ansat efter seks måneder

Velfærd

30/5/14 7:57

Nick Allentoft

94 procent af de minifleksjobbere, der har udløst bonus til virksomheder, er fortsat ansat efter seks måneder.

Virksomheder har det seneste år fået op til 25.000 kroner i belønning for at ansætte en syg i seks måneder i såkaldt minifleksjob. 

Nu viser en ny analyse, at flere fleksjobberne faktisk får lov til at beholde deres job, når pengene er indkasseret, skriver Avisen.dk.

- Jeg glæder mig over, at det er lykkedes at lave en del minifleksjob. De første tal indikerer, at folk bider sig fast på arbejdsmarkedet, og det er rigtigt positivt, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til Avisen.dk.

Ordningen er blevet kritiseret, fordi virksomheder kunne spekulere i at tjene penge ved at ansætte folk ned til to timer om ugen. Efter et halvt år stod virksomhederne til at tjene penge på at have folk ansat.

Den nye analyse er lavet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. De har undersøgt cirka 1050 fleksjobansættelser, hvor der efterfølgende blev udbetalt bonus for de påkrævede seks måneders ansættelse.

Analysen konkluderer, at 94 procent af minifleksjobberne stadig var ansat efter perioden på seks måneder.

Samtidig viser analysen, at 80 procent af de personer, der fik et minifleksjob, kom fra at få den såkaldte ledighedsforsørgelse - en slags dagpenge for fleksjobbere. 10 procent kom fra et andet fleksjob.

- Det er glædeligt, at så mange af de her minifleksjob indtil videre har vist sig at være job, der fastholder folk i arbejde, siger Hans Dankert, der er formand for Landsforeningen for Fleks- og Skånejobbere (LAFS), til Avisen.dk.

Om minifleksjobbene rent faktisk går til personer, der alene kan arbejde 10 timer eller mindre om ugen, er Hans Dankert i tvivl om. 

Han frygter, at mange minifleksjob går til folk, der i virkeligheden burde arbejde 15 eller 20 timer om ugen, siger han til Avisen.dk.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.