Anja Philip bliver forbrugernes talsmand

30/03/2012 10:10

Ritzau

Den nye formand for Forbrugerrådet er fundet. Det bliver Anja Philips, der kommer fra Kræftens Bekæmpelse. Forbrugerrådet har nu fundet frem til, hvem der skal være deres nye formand, efter Camilla Hersom (R) blev valgt ind i Folketinget i efteråret.

Det bliver den 46-årige Anja Philip, der skal være forbrugernes talsmand. Hun er nu indstillet som bestyrelsens kandidat - og skal formelt vælges på rådsmødet 17. april. Det oplyser Forbrugerrådet.

- Jeg vil arbejde for at give forbrugerne et ansigt og en stemme. Jeg vil gerne bidrage til at sikre forbrugerne indflydelse, tryghed og sikkerhed. Vi skal hjælpe den enkelte til at kunne træffe det bedste valg for dem, siger Anja Philip i en kommentar.

Hun vil gerne have, at mange flere danskere får øjnene op for, at det nytter noget at engagere sig i forbrugersagen:

- Sammen står vi stærkt til at kunne sikre den enkeltes, såvel som vore alle sammens, interesser i dagligdagen, siger hun.

Anja Philip vil endnu ikke komme med de store programerklæringer, fordi hun ikke er endeligt valgt. Men alt peger dog på hende, da hun er den kandidat, kandidatudvalget i Forbrugerrådets bestyrelse har indstillet til valg.

Den nye formand har de seneste seks år været projektchef for Kræftens Bekæmpelse. Her har hun stået for kampagnen "Skru ned for solen mellem 12 & 15" i samarbejde med TrygFonden.

Bliver Anja Philip valgt på rådsmødet, afvikler hun i løbet af maj sit job i Kræftens Bekæmpelse.

Anja Philip kommer fra et job som projektchef i Kræftens Bekæmpelse. Nu bytter hun den plads ud med en post som formand i Forbrugerrådet.

Mange vil dog nok kunne genkende den kommende formand fra jobbet som studievært i Danmarks Radio, hvor hun lavede populærvidenskabelige programmer som Viden Om og Danske Vidundere.

Anja Philip har været ansat i Kræftens Bekæmpelse siden 2006. Inden da var hun i Danmarks Radio fra 1999. Hun var ansat på Experimentarium fra 1987 til 1999. Anja Philip er uddannet cand.scient. i cellebiologi fra Københavns Universitet i 1991.

Hun kommer til at sidde som formand for en interesseorganisation med 82.000 medlemmer.

Mest Læste

Annonce