Østre Landsret. Foto: Per Johansen
Østre Landsret. Foto: Per Johansen

Anklager om bestikkelse: Det kan blive meget omfattende

Velfærd

23/6/15 9:32

Suleman Haider

Østre Landsret har besluttet sig for at lukke dørene til retsmøde i omfattende bestikkelsessag.

En allerede omfattende sag om påstået bestikkelse kan vise sig at blive endnu større.

Det antyder specialanklager Jørn Thostrup tirsdag formiddag i Østre Landsret, hvor han forsøger at overbevise retten om at lukke dørene for offentligheden. 

- Det vil være til stor skade for politiets efterforskning, hvis man allerede på nuværende tidspunkt giver offentligheden kendskab til sagen. 

- Vi kan se, at den her sag kan udvikle sig til at blive meget omfattende. De personer, som vi skal ud og kontakte i de kommende uger, mener vi ikke, skal være varslet om, hvad der bliver sagt her, siger specialanklageren.

I alt er 13 personer sigtet i sagen om bestikkelse. Seks af dem blev for to uger siden varetægtsfængslet, men de kærede alle deres fængsling til landsretten.

Læs ogsåLommepenge-skandalen: It-firmaer bestak offentlige ansatte

Det er i den forbindelse, at de seks mænd, deres forsvarere og specialanklager Jørn Thostrup tirsdag formiddag er på plads i Østre Landsret i København.

På vegne af alle seks forsvarsadvokater kræver advokat Jørgen Lange i modsætning til anklageren, at offentligheden får kendskab til sagen.

Han henviser til, at blandt andre den administrerende direktør i firmaet Atea, der spiller en helt central rolle i sagen, har udtalt sig kompromitterende om de fængslede i medierne.

- Vi mener, at vores klienter har ret til at komme til genmæle, siger Jørgen Lange. 

Retten er imidlertid uenig og lukker efter en kort votering dørene til retsmødet.

Politiets påstand er, at ansatte i to it-firmaer har ydet bestikkelse til personer ansat i Region Sjælland, Kriminalforsorgen og Rigspolitiet.

Blandt de fængslede er to ansatte fra henholdsvis Region Sjælland og Rigspolitiet. De fire andre er medarbejdere i de to it-firmer.

Blandt de fire personer, der er varetægtsfængslet for at betale bestikkelse, er en nuværende medarbejder i Atea. 

De tre øvrige er alle tidligere højt placerede medarbejdere i Atea, som i dag arbejder hos det konkurrerende firma.

 

Annonce