Arbejdsgivere: Sygedagpenge bør være mere målrettede

Velfærd

19/12/13 8:52

Freja Eriksen

De danske arbejdsgivere er ikke tilfredse med, at varighedsbegrænsningen er forsvundet i ny sygedagpengeaftale

Den nye brede aftale på området for sygedagpenge, der blandt andet betyder, at sygedagpengene kan forlænges udover de nuværende 52 uger for de mest syge, er på ingen måde optimal, hvis man spørger de danske arbejdsgivere:

- Det er grundlæggende et skridt i den helt forkerte retning at ophæve varighedsbegrænsningen og indføre en ny offentlig ydelse, lyder det fra direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, Henrik Bach Mortensen, i en pressemeddelelse.

Aftalen, der er indgået af alle Folketingets partier på nær Enhedslisten, betyder, at der er flere muligheder for forlængelse end i dag.

Men omvendt så retter store dele af aftalen sig mod at få folk hurtigere gennem systemet og ud i arbejde. 

Der er blandt andet lagt op til hurtigere sagsbehandling og udredning. Og dermed en mere effektiv indsats overfor de sygemeldte.

Det er Dansk Arbejdsgiverforening som udgangspunkt positivt indstillet overfor. Men det overskygges alligevel af, at der stadig er risiko for, at nogle bliver parkeret på ydelsen i for lang tid.

- Vi har i Danmark et kontanthjælpssystem, der dækker, når danskerne har behov og ikke kan forsørge sig selv. Alle andre ordninger skal være kortvarige og målrettede, hvis vi ikke skal forvride hele systemet, siger Henrik Bach Mortensen.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.