Arbejdsmiljøet på sygehuse får rød smiley

Velfærd

02/02/2014 15:54

Arbejdstilsynet har givet 10 hospitaler en rød smiley. Ifølge Dansk Sygeplejeråd er problemerne uacceptable.

Støj, dårlig luftkvalitet og vold. Arbejdsmiljøet har tildelt 10 af landets 53 hospitaler en rød smiley på grund af dårligt arbejdsmiljø.

Det er ofte det fysiske arbejdsmiljø, der er problemet, skriver Avisen Kommunen.

I Dansk Sygeplejeråd kalder næstformand Dorte Steenberg problemerne "uacceptable".

- Det er hverken i orden over for personalet eller patienterne. Arbejdsmiljøet skal være i orden, for vi ved også, at der er en klar sammenhæng mellem arbejdsmiljøet og den kvalitet, man giver patienterne, siger hun til avisen.

I efteråret meddelte Danske Regioner, at organisationen ville sætte gang i en særlig indsats for at forbedre arbejdsmiljøet. I den følgende tid faldt antallet af røde smileys, men efter januar måneds tilsynet er det igen blevet til 10 sure ansigter.

- Vi ser naturligvis med alvor på, at Arbejdstilsynet uddeler røde smileys til hospitalerne, siger formanden for Danske Regioners Løn- og Personalepolitiske Udvalg, Jens Stenbæk (V).

- Og vi forholder os til, om der er nogle generelle tendenser på tværs af hospitalerne, som kræver en særlig og koordineret indsats, siger han.

Dog påpeger han, at hospitalerne generelt set ifølge en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) i 2012 klarer sig bedre end gennemsnittet af arbejdspladser.

- Vi har nogle meget kompetente arbejdsmiljøorganisationer i regionerne, der arbejder meget målrettet med arbejdsmiljømæssige problemer, siger han.

Arbejdstilsynet skal i år stå for en indsats, hvor de holder særlig øje med arbejdsmiljøet på landets hospitaler.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce