Bertel Haarder får nordisk fortjenstmedalje

Politik

09/12/2013 14:17

Venstres præsidiemedlem, Bertel Haarder, får nordisk fortjenstmedalje af Den Letterstedske Forening.

Venstres veteran, tidligere minister Bertel Haarder, har på Christiansborg fået den nordiske fortjenstmedalje af Den Letterstedske Forening. Bertel Haarder sidder ikke bare i Folketingets politiske ledelse, præsidiet, men også i Nordisk Råds Præsidium.

Bertel Haarder fik fortjenstmedaljen overrakt i Samtaleværelset på Christiansborg af Björn von Sydow, som er tidligere svensk minister og formand for Sveriges Riksdag.

Bestyrelsen for Den Letterstedske Forening begrunder medaljen med, at "Bertel Haarder får Jacob Letterstedts nordiske fortjenstmedalje for sit mangeårige, energiske, politiske arbejde for at styrke den kulturelle bærekraft i nordisk litteratur, historie og sprog."

"Han har gjort en utrættelig indsats for at styrke folkeoplysningen inden for den danske højskoletradition med sigte mod at udvikle en bred og engageret nordisk bevidsthed."

Siden 1875 har Den Letterstedske Forening søgt at fremme samarbejdet mellem de fem nordiske lande inden for videnskab, kunst og industri. Foreningen har afdelinger i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige.

Foreningen uddeler stipendier til nordiske formål, arrangerer nordiske seminarer, uddeler en nordisk oversætterpris og har siden 1878 udgivet Nordic Magazine.

Siden 1981 har foreningen en gang om året uddelt den nordiske fortjenstmedalje. Medaljen går til en person, der har gjort en særlig stærk indsats for at fremme det nordiske samarbejde

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce