"Hovedparten af stigningen sker i den private sektor, hvor der i snit er skabt tæt på 3000 nye job hver måned det seneste år. Men det er godt, at der de sidste par måneder nu også er skabt 2000 flere job i den offentlige sektor," siger  Mette Hørdum Larsen, økonom i LO.
"Hovedparten af stigningen sker i den private sektor, hvor der i snit er skabt tæt på 3000 nye job hver måned det seneste år. Men det er godt, at der de sidste par måneder nu også er skabt 2000 flere job i den offentlige sektor," siger Mette Hørdum Larsen, økonom i LO.

Beskæftigelsen stiger: 3500 flere kom i job i januar

Politik

27/3/15 9:50

Mikkel Sarka

Positive tal for beskæftigelsen i januar betyder, at antallet af beskæftigede nu er steget 21 måneder i træk.

Der bliver tilsyneladende ved med at komme nye job til i de danske virksomheder. Fra december til januar kom der 3500 flere lønmodtagere til, viser tal fra Danmarks Statistik.

Læs også: Regeringen forventer øget vækst og flere private job

Og det er rigtig gode nyheder for dansk økonomi, at arbejdsmarkedet er i bedring, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i LO.

- Beskæftigelsen er steget uafbrudt de sidste 21 måneder, og der er nu blevet skabt over 50.000 flere job siden april 2013, siger hun i en kommentar.

- Dansk økonomi er i bedring. Og fremgangen tager til i år. Det skaber grobund for, at beskæftigelsen fortsætter med at stige, og udsigt til at flere kan forlade arbejdsløshedskøen i løbet af 2015, tilføjer Mette Hørdum Larsen. 

De nye job bliver langt hen ad vejen skabt i private virksomheder. I januar steg beskæftigelsen inden for "Virksomheder og organisationer", der omfatter den private sektor og offentlige virksomheder, med 3200 personer 

Samtidig steg antallet af lønmodtagere med 400 personer inden for "Offentlig forvaltning og service".

- Hovedparten af stigningen sker i den private sektor, hvor der i snit er skabt tæt på 3000 nye job hver måned det seneste år. Men det er godt, at der de sidste par måneder nu også er skabt 2000 flere job i den offentlige sektor, siger Mette Hørdum Larsen.

Ifølge makroøkonom i Sydbank Peter Bojsen Jakobsen er fremgangen i beskæftigelsen "imponerende".

- Særligt set i lyset af, at dansk økonomi først nu har udsigt til at komme op i et vækstgear som "normalt" vil medføre fremgang i beskæftigelsen. 

- Bagsiden af medaljen kan være, at den store fremgang i beskæftigelsen i kombination med lav vækst indikerer, at det fortsat halter med produktiviteten i dansk økonomi, hvilket ikke er godt for de mere langsigtede vækstudsigter, siger han i en kommentar.

I alt havde 2.590.900 personer et lønmodtagerjob i januar. Alle lønmodtagere er medregnet, uanset om de arbejder hel- eller deltid, og uanset om de har bopæl i eller uden for Danmark.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.