Beskæftigelsesminister: Nu kan det betale sig at arbejde

Politik

17/3/16 3:23

Nick Allentoft

Regeringens lovforslag om en 225 timers regel og et nyt kontanthjælpsloft er torsdag blevet vedtaget.

Et flertal i Folketinget er enig med regeringen i, at det skal kunne betale sig for en kontanthjælpsmodtager at arbejde. Derfor blev det omstridte kontanthjælpsloft vedtaget torsdag middag efter en afstemning.

Det vækker glæde hos Venstre, som længe har argumenteret for et "moderne kontanthjælpsloft", der skal sikre en "sund forskel mellem arbejdsindkomst og overførselsindkomst".

Velfærdsstat eller velfærdssamfund

Vi har sat velfærd til debat i en tid, hvor kampen mellem velfærdsstat og velfærdssamfund er blevet afgørende for velfærdsmodellens fremtid.

Følg artikler og indlæg på temasiden her

- Det er ikke bare sund fornuft – det er også ret og rimeligt over for de mange mennesker, der hver dag står op og går på arbejde, siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) i en pressemeddelelse.

Læs også: Debat om kontanthjælpsloft kvaser udsatte

For et kontanthjælpsægtepar med tre børn stiger gevinsten ved at arbejde ifølge regeringen fra 1400 kroner i dag til 3700 kroner om måneden efter skat, når det nye kontanthjælpsloft får virkning fra 1. oktober.

For en enlig forsørger med tre børn stiger gevinsten fra 600 kroner til 4400 kroner om måneden efter skat - beregnet ud fra standardiserede familietyper. 

- Det har været vigtigt for regeringen, at kontanthjælpsloftet har den rette balance mellem et rimeligt forsørgelsesniveau på den ene side og et reelt incitament til at arbejde på den anden.

- Af samme grund har vi valgt at undtage en gruppe af handicappede med et særligt boligbehov, så de ikke risikerer at miste deres boligstøtte på grund af loftet, siger Jørn Neergaard Larsen.

Regeringen regner med, at 700 personer vil komme i fuldtidsjob som følge af reformen. Til sammenligning havde 28.480 personer sidste år været på kontanthjælp uafbrudt i fem år.

De tal viser dog, at betydningen er "marginal" ifølge De Radikales beskæftigelsesordfører, Sofie Carsten Nielsen (R).

- Vi er fuldstændig enig med regeringen i, at vi skal have mange flere i arbejde. Men et meget stort problem ved mange modtagere er andet end arbejde, og det er dem, vi skal håndtere. Man kan ikke vælge at være på kontanthjælp og sige nej til job, siger hun.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.