Borgmester truet på livet

Politik

05/05/2014 10:11

Nick Allentoft

Arbejdernes kampdag - 1. maj - fik en særdeles ubehagelig afslutning for Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit Hansen (S).

Mod dagens slutning - efter blandt andet at have tilbragt en del af dagen med statsministeren og partifællen Helle Thorning-Schmidt - blev Birgit Hansen truet på livet.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende mandag.

Vagtchef Jan Stagsted fra Nordjyllands Politi bekræfter, at politiet har modtaget anmeldelsen fra borgmesteren og oplyser, at politiet nu undersøger sagen.

Jan Stagsted vil ikke oplyse nærmere detaljer i sagen, og ligeså forholder det sig med hovedpersonen selv.

- Det er anmeldt, og jeg har ikke yderligere kommentarer, siger Birgit Hansen til NORDJYSKE.

Truslen kommer på et tidspunkt, hvor Birgit Hansen er i gang med at gennemføre nogle dramatiske besparelser for at redde Frederikshavn Kommune fra at komme under administration.

Det har i den forløbne uge ført til spareforslag, der kan ende med at tage livet af fem folkeskoler og op til 18 daginstitutioner i kommunen. Det er endnu uvist, om dødstruslen har sammenhæng med spareplanen.

Læs også: Nykritisk metode

Ifølge samfundsforsker Johannes Andersen fra Aalborg Universitet er det ikke noget ukendt fænomen, at netop skolerne er farlige at røre ved.

- Skolepolitiske omlægninger får ofte et dramatisk forløb, fordi de har så stort et omfang, og fordi de påvirker rigtigt mange menneskers hverdag, siger han og tilføjer:

- Som politiker er det voldsomt ubehageligt at opleve, at borgere kan vende sig så drastisk mod en. Det hører ingen steder hjemme. 

Man skal i øvrigt ikke så langt tilbage for at finde et nordjysk fortilfælde. Da Hjørring Kommune i 2010 skulle lukke skoler, blev den daværende formand for børne- og undervisningsudvalget, Viggo Bilde (UP), også udsat for trusler, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Mest Læste

Annonce