Borgmesteren kuppet på Nordfyn

Politik

24/09/2013 12:57

Et flertal udenom borgmester Morten Andersen har givet håndslag på budgetforliget for det kommende år.

Det skriver TV 2/Fyn

Tirsdag morgen mødtes politikerne fra partierne på rådhuset i Bogense for at besegle aftalen, der reelt sætter Nordfyns Kommunes største parti Venstre og borgmesteren udenfor indflydelse.

- Det er en stor forløsning, at vi kan få samlet det her flertal. Det betyder, at vi nu kan komme til at diskutere i kommunalbestyrelsen igen, siger Dansk Folkepartis René Lundegaard, der efter eget udsagn er initiativtager til det alternative flertal.

Udover Dansk Folkeparti er også SF, Socialdemokraterne, Liberal Alliance, Nordfynslisten og Den Sociale Gruppe med i aftalen.

René Lundegaard kan endnu ikke fortælle, hvad der er anderledes ved indholdet i det nye budgetforlig, men hæfter sig ved at selve forhandlingsmetoden er anderledes end med Morten Andersen ved roret. Her er DF'eren klar med en stikpille til borgmesterens ledelsesstrategi.

- Det har været uudholdeligt, jeg holder ikke til at være politiker, når vi ikke kan diskutere tingene. Nu kan alle partier sige og mene lige hvad de vil, mener René Lundegaard.

Borgmester Morten Andersen fortæller til TV 2/FYN, at han under gårsdagens forhandlinger om budgettet havde en mistanke om, at der var noget under opsejling.

- Jeg mener ikke, at der var meget i vores budgetforslag, der skilte os rent politisk. Det her handler mere om, at man ikke vil give Venstre den fjer i hatten, at vi igen har lavet et bredt forlig især i et år, hvor der er flere gaver at dele ud end regninger, siger Morten Andersen.

I sidste uge udspillede der sig et lignende drama i Kerteminde Kommune, hvor borgmester Sonja Rasmussen pludselig kom i mindretal i budgetforhandlingerne. Det er pay-back-time, mener TV 2/Fyns politiske redaktør, Jesper Buch.

- Budget-kuppet er selvfølgelig en ydmygelse for borgmester Morten Andersen, - og det har formentlig også været hensigten. På samme måde, som vi så i sidste uge i Kerteminde, hvor et alternativt flertal på tilsvarende vis kuppede borgmester Sonja Rasmussen. Kerteminde og Nordfyns Kommune har begge været igennem tumultariske konstitueringsprocesser, hvor der ikke var en klar sammenhæng mellem valgresultatet, og hvem der endte i borgmesterstolen. Det har trukket dybe spor i samarbejdet, og nu er det så tid til at tage hævn, siger Jesper Buch.

 

Mest Læste

Annonce