Borgmesteren kuppet på Nordfyn

Politik

24/9/13 10:57

Et flertal udenom borgmester Morten Andersen har givet håndslag på budgetforliget for det kommende år.

Det skriver TV 2/Fyn

Tirsdag morgen mødtes politikerne fra partierne på rådhuset i Bogense for at besegle aftalen, der reelt sætter Nordfyns Kommunes største parti Venstre og borgmesteren udenfor indflydelse.

- Det er en stor forløsning, at vi kan få samlet det her flertal. Det betyder, at vi nu kan komme til at diskutere i kommunalbestyrelsen igen, siger Dansk Folkepartis René Lundegaard, der efter eget udsagn er initiativtager til det alternative flertal.

Udover Dansk Folkeparti er også SF, Socialdemokraterne, Liberal Alliance, Nordfynslisten og Den Sociale Gruppe med i aftalen.

René Lundegaard kan endnu ikke fortælle, hvad der er anderledes ved indholdet i det nye budgetforlig, men hæfter sig ved at selve forhandlingsmetoden er anderledes end med Morten Andersen ved roret. Her er DF'eren klar med en stikpille til borgmesterens ledelsesstrategi.

- Det har været uudholdeligt, jeg holder ikke til at være politiker, når vi ikke kan diskutere tingene. Nu kan alle partier sige og mene lige hvad de vil, mener René Lundegaard.

Borgmester Morten Andersen fortæller til TV 2/FYN, at han under gårsdagens forhandlinger om budgettet havde en mistanke om, at der var noget under opsejling.

- Jeg mener ikke, at der var meget i vores budgetforslag, der skilte os rent politisk. Det her handler mere om, at man ikke vil give Venstre den fjer i hatten, at vi igen har lavet et bredt forlig især i et år, hvor der er flere gaver at dele ud end regninger, siger Morten Andersen.

I sidste uge udspillede der sig et lignende drama i Kerteminde Kommune, hvor borgmester Sonja Rasmussen pludselig kom i mindretal i budgetforhandlingerne. Det er pay-back-time, mener TV 2/Fyns politiske redaktør, Jesper Buch.

- Budget-kuppet er selvfølgelig en ydmygelse for borgmester Morten Andersen, - og det har formentlig også været hensigten. På samme måde, som vi så i sidste uge i Kerteminde, hvor et alternativt flertal på tilsvarende vis kuppede borgmester Sonja Rasmussen. Kerteminde og Nordfyns Kommune har begge været igennem tumultariske konstitueringsprocesser, hvor der ikke var en klar sammenhæng mellem valgresultatet, og hvem der endte i borgmesterstolen. Det har trukket dybe spor i samarbejdet, og nu er det så tid til at tage hævn, siger Jesper Buch.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.