Brøler forsinker supersygehus i Odense

Velfærd

24/04/2014 11:03

Freja Eriksen

Region Syddanmark kritiseres for ikke at inddrage læger og sygeplejersker i planlægning af milliardbyggeriet.

Det kommende supersygehus i Odense, Nyt OUH, bliver nu forsinket med op til et halvt år.

I de første oplæg til de nye operationsstuer på sygehuset havde Region Syddanmark ikke afsat plads til udstyr og det personale, der foretager bedøvelser. Derfor bliver planerne nu forsinket flere måneder, skriver Fyens Stiftstidende.

Miseren blev opdaget ved en tilfældighed, da ansatte på Odense Universitetshospital så en model af operations­stuerne på Nyt OUH.

Ifølge medarbejderne på OUH opstod fejlen, fordi regionen glemmer at inddrage de ansatte i planlægning af det nye sygehus. 

Den manglende involvering af de ansatte har ifølge en ny rapport om Nyt OUH været en medvirkende årsag til, at byggeriet bliver forsinket med op til et halvt år, fordi der har været behov for ekstramøder mellem ledelse og personale.

Rapporten viser også, at den utilstrækkelige inddragelse af læger, sygeplejersker, og sosu-assistenter kan forsinke projektet yderligere og påvirke økonomi og kvalitet i negativ retning.

Selv om regionsformand Carl Holst (V) er øverste ansvarlig for det 6,3 millard kroner dyre byggeri, ønsker han ikke at udtale sig.

Han henviser til Karsten Uno Petersen (S), formand for regionens innovationsudvalg, der håndterer byggeriet på udvalgsplan.

- Det overrasker mig meget at høre, at der er disse problemer. Jeg vil få undersøgt det nærmere. Det er et must, at de ansatte er godt involveret, siger Karsten Uno Petersen til Fyens Stiftstidende.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce