Budget på plads i Aarhus: Milliongæld forsvinder

Politik

20/9/13 8:31

Et bredt politisk flertal har i Aarhus Byråd forhandlet sig frem til budgettet for de kommende år

Aarhus Kommunes husholdningsbudget for perioden 2014 til 2017 er faldet på plads, efter at et bredt politisk flertal i byrådet fredag har indgået forlig.

Socialdemokraterne, SF, De Radikale, Dansk Folkeparti og to løsgængere står bag aftalen. Venstre, Konservative og Enhedslisten forlod forhandlingerne før tid.

Ifølge en pressemeddelelse fra borgmesterkontoret tager budgetforliget hånd om især folkeskolen, det sociale område samt forholdene for ældre, hjemløse og voksne med handicap.

Samtidig indeholder aftalen en fuldt finansieret sanering af socialområdets gæld på over 400 millioner kroner.

- Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes at samle et politisk bredt flertal bag en rigtig god aftale. Dermed har byrådets flertal udstukket en sikker kurs frem mod fornyet vækst samtidig med, at vi styrker forholdene for nogle af de mest udsatte grupper, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Gældssaneringen på socialområdet betyder blandt andet, at kommunen kan styrke botilbud for voksne med handicap, ligesom at området for borgerstyret personlig assistance skærpes.

Derudover peger forligspartierne på, at man sætter ind over for ungdomsarbejdsløshed, som betyder, at der skal investeres 11,5 millioner kroner for at få unge ledige på ret køl.

I budgettet er der gjort plads til, at politikerne kan øge udgifterne til pasningstilbud, folkeskole, ældreomsorg og socialområdet med over 500 millioner kroner i takt med befolkningstilvæksten.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.