Busselskaber vil optage din samtale i bussen

Infrastruktur

25/04/2014

Freja Eriksen

Busselskaber vil øge sikkerheden i busser efter overfald på chauffører. Lydoptagelser kan bruges som bevis.

Flere busselskaber vil nu optage lyd i busser. Det skriver Avisen.dk.

- Lydoptagelser er gode, da de kan bruges som bevisførelse i de tilfælde, hvor der opstår voldelige episoder mellem chauffør og passager, siger Dorthe Nedermark, arbejdsmiljøchef hos trafikselskabet Arriva, til Avisen.dk.

Hun understreger, at det kun er i området omkring chaufføren, der skal være lydoptagelser.

- Vi arbejder på at få en dispensation, så vi kan optage lyd. Sagen ligger hos vores jurister, der undersøger, om det kan lade sig gøre i forhold til lovgivningen, siger Dorthe Nedermark.

Som reglerne er nu, er videoovervågning i busser lovligt. Det er ulovligt, hvis busserne optager lyd.

Men hvis en lydoptagelse bliver aktiveret ved eksempelvis en hård opbremsning, eller hvis chaufføren aktiverer systemet, er det øjensynligt lovligt. Det er løsninger som denne, Arriva snart går i gang med at teste på busserne.

Hos Busselskabet Aarhus Sporveje, der har 26 busruter i Aarhus, er man også klar til at gøre det.

- En lydoptagelse vil kunne dokumentere bedre end kun video. Vi er åbne overfor alle tiltag, der kan løfte sikkerheden, siger direktør Torben Høyer til Avisen.dk.

Også Trafikselskabet Midttrafik, der styrer den kollektive trafik i det midtjyske, er positivt stemt overfor muligheden.

Hos fagforeningen 3F, der organiserer mellem 3000-5000 buschauffører, er der opbakning til forslaget.

- Det er en god idé. Mere dokumentation er kun positivt, siger Kjeld Jensen, miljøkonsulent i Transportgruppen, til Avisen.dk.

Og noget tyder på, at lydoptagelserne vil brede sig til resten af landet. Trafikselskab Movia, der har 477 buslinjer, vender tommelfingeren opad.

- Det er en god idé at optage lyd, hvis det er lovligt, og lyden behandles efter samme regler som video. Det vil sige, at det kun bruges til efterforskning, skriver markedscenterchef Søren Englund i en mail til Avisen.dk.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce