Busselskaber vil optage din samtale i bussen

Infrastruktur

25/4/14 8:10

Freja Eriksen

Busselskaber vil øge sikkerheden i busser efter overfald på chauffører. Lydoptagelser kan bruges som bevis.

Flere busselskaber vil nu optage lyd i busser. Det skriver Avisen.dk.

- Lydoptagelser er gode, da de kan bruges som bevisførelse i de tilfælde, hvor der opstår voldelige episoder mellem chauffør og passager, siger Dorthe Nedermark, arbejdsmiljøchef hos trafikselskabet Arriva, til Avisen.dk.

Hun understreger, at det kun er i området omkring chaufføren, der skal være lydoptagelser.

- Vi arbejder på at få en dispensation, så vi kan optage lyd. Sagen ligger hos vores jurister, der undersøger, om det kan lade sig gøre i forhold til lovgivningen, siger Dorthe Nedermark.

Som reglerne er nu, er videoovervågning i busser lovligt. Det er ulovligt, hvis busserne optager lyd.

Men hvis en lydoptagelse bliver aktiveret ved eksempelvis en hård opbremsning, eller hvis chaufføren aktiverer systemet, er det øjensynligt lovligt. Det er løsninger som denne, Arriva snart går i gang med at teste på busserne.

Hos Busselskabet Aarhus Sporveje, der har 26 busruter i Aarhus, er man også klar til at gøre det.

- En lydoptagelse vil kunne dokumentere bedre end kun video. Vi er åbne overfor alle tiltag, der kan løfte sikkerheden, siger direktør Torben Høyer til Avisen.dk.

Også Trafikselskabet Midttrafik, der styrer den kollektive trafik i det midtjyske, er positivt stemt overfor muligheden.

Hos fagforeningen 3F, der organiserer mellem 3000-5000 buschauffører, er der opbakning til forslaget.

- Det er en god idé. Mere dokumentation er kun positivt, siger Kjeld Jensen, miljøkonsulent i Transportgruppen, til Avisen.dk.

Og noget tyder på, at lydoptagelserne vil brede sig til resten af landet. Trafikselskab Movia, der har 477 buslinjer, vender tommelfingeren opad.

- Det er en god idé at optage lyd, hvis det er lovligt, og lyden behandles efter samme regler som video. Det vil sige, at det kun bruges til efterforskning, skriver markedscenterchef Søren Englund i en mail til Avisen.dk.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.